Se, her er Tyskland dårligere betaler enn grekerne

Utenlandske ambassader skylder London over 1,1 milliarder kroner i rushtidsavgift.

...NOPE: Listen over ambassader som gir blaffen i å betale rushtidsavgift i London er lang.
Publisert: Publisert:

Ambassader og ambassadører kan av og til heve seg over lover og regler som vi andre er pent nødt til å følge.

I London har de oppdaget det til fulle etter at det i februar 2003 ble innført en rushtidsavgift på 11,5 pund for bilkjøring i enkelte soner av byen mellom klokken 07.00 og morgenen og 18.00 om kvelden i ukedagene.

Kjøper bilistene registrerer seg for automatisk betaling, kan imidlertid avgiften reduseres med ett pund.

Les også

Merkel i skvis før avstemning om Hellas-pakke

Men det kan det se ut som om de mange utenlandske ambassadene i verdensmetropolen rett og slett gir blaffen i rushtidsavgiften, ifølge Bloomberg.

I alle fall har ambassadene bygget opp voldsomme beløp i ubetalte avgifter.

Skylder 1,1 milliarder

Det britiske utenriksdepartementet offentliggjorde i går en oversikt over hvor mye og hvilke lands ambassader skyldte i ubetalte rushtidsavgifter ved utgangen av 2014.

Summen er formidabel.

I alt skyldte ambassader og andre utenlandske representasjoner i London hele 87.440.287 britiske pund i betalte avgifter. Det tilsvarer i overkant av 1,1 milliarder kroner, med dagens valutakurs.

Les også

Reuters: Greske banker åpner mandag

De amerikanske ambassaden skylder mest. De har unnlatt å betale for 80.174 kjøreturer, hvilket summerer seg opp til 9,44 millioner pund.

Se hele listen her.

35.000 tyske kjøreturer

De grekerne som mener tyskerne har et stort ansvar for krisen i land, vil imidlertid merke seg landet på femteplass. Der står nemlig Tyskland som har unnlatt å betale avgift for 34.976 kjøringer og skylder til sammen 4,05 millioner pund.

Men heller ikke grekerne er veldig opptatt av å betale rushtidsavgiften. På listen står grekernes ambassade oppført med 11.420 ubetalte kjøreturer, noe som summerer seg opp til 1,34 millioner britiske pund.

Den norske ambassaden er åpenbart av det noe mer lovlydige slaget. Vår representasjon i London er nemlig ikke på listen over ambassader som skylder mer enn 100.000 pund i rushtidsavgift.

Les også

– Få andre land har klart det

Les også

Slik har Hellas brukt milliardene de har fått i kriselån

Les også

– Tre grunner til at Hellas-avtalen IKKE vil fungere

Publisert:

Her kan du lese mer om