Hegnar: - Hvistendahl bør trekke seg

Trygve Hegnar refser Kredittilsynets styreleder, Finn Hvistendahl på lederplass.

FÅR UNNSKYLDNING: Redaktør Trygve Hegnar får i dag en offentlig unnskyldning fra informasjonssjefen til Oslo Børs.
Publisert:

På TV2 Nyhetene tirsdag tråkket Kredittilsynet styreleder, Finn Hvistendahl i salaten. Han sa at Statsministerens kontor (SMK) hadde gitt innsideinformasjon til DnB Nor, for så å trekke uttalelsene senere på kvelden.

På spørsmål om Statsministerens kontor hadde gitt innsideinformasjon svarte Hvistendahl glatt; "Ja, statsministerens kontor har gitt det. Det er ikke noe særlig tvil om det. Nøyaktig innhold er jeg ikke kjent med".

Pikant

Hegnar mener det er pikant at Kredittilsynets styreleder var konsernsjef for DnB Nor, og presterer å komme med en slik flause.

- Likevel klarer Hvistendahl å dumme seg ut på en slik måte at han bør trekke seg fra styret i Kredittilsynet, tordner Hegnar i sin leder i Finansavisen torsdag.

Slutt på en karriere

Stabsjef for Statsministerens kontor, Karl Eirik Schjøtt-Pedersen, har gjentatte ganger hevdet at SMK ikke har gitt innsideinformasjon til DnB Nor-sjef Rune Bjerke.

- Hvis det Finn Hvistendal sa var sant, var Schøtt-Pedersen tatt i løgn, og hans politiske karriere ville vært slutt (..) Her er det flere alvorlige forhold. Det første er at en så erfaren person som Hvistendahl selvfølgelig må vite at han ikke kan uttale seg om hva SMK har gjort eller ikke gjort, så lenge Kredittilsynet ikke har avsluttet sin granskning. Han skulle holdt kjeft, skriver Hegnar.

Finansavisen tror imidlertid ikke Schøtt-Pedersen tør lyve i en slik sak.

Kredittilsynet kan ikke ha en styreleder som opptrer så amatørmessig. Finn Hvistendahl bør trekke seg fra styreledervervet. Situasjonen vil jo bli helt grotesk hvis Kredittilsynet nå skulle komme til at det faktisk foreligger innsideinformasjon. Skal Hvistendahl da slå salto? avslutter Hegnar.

Les flere nyheter på E24.

Publisert:

Her kan du lese mer om