Portugal stenger ned igjen

Den portugisiske regjeringen har beordret en nasjonal nedstenging, lik den som fant sted for nærmere ett år siden, på grunn av økende smittetall.

RAFAEL MARCHANTE / X01620
  • NTB-DPA
Publisert: Publisert:

Folk får kun lov til å forlate hjemmene sine for å handle, jobbe eller for legeavtaler, ifølge de nye restriksjonene som trer i kraft fredag.

I utgangspunktet skal nedstengingen vare i én måned, men tiltakene blir evaluert om 15 dager, sier statsminister Antonio Costa til TV-kanalen RTP. Han ber folk om å ikke tenke på unntak fra reglene men å holde seg hjemme.

Skolene holder derimot åpent, i motsetning til forrige nedstenging. Fotball på profesjonelt nivå fortsetter også, men kampene spilles for tomme tribuner.

Smittetilfellene i Portugal har steget kraftig i det siste med 10.566 nye tilfeller og 156 dødsfall registrert onsdag. Det er de høyeste tallene siden pandemien ble erklært, ifølge avisen Publico.

Så langt har over 500.000 av landets 10,3 millioner innbyggere blitt smittet og 8.236 har dødd av eller med covid-19, ifølge oversikten til Worldometers.

Les også

Tekstilarbeidere rammes hardt av pandemien

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Coronaviruset
  2. Portugal
  3. Coronaviruset

Flere artikler

  1. Tysk nedstenging koster milliarder – blir trolig forlenget

  2. Nav Vestland: – Vi får nok et ras med permitteringer

  3. Tysk minister tror landet unngår ny økonomisk smell

  4. Opplysninger til VG: Oslo-området kan bli stengt ned lørdag

  5. Malin Pettersson driver tre kafeer: – Jeg føler at livsverket går i oppløsning