G7: Brexit kan komplisere verdensøkonomien

Et britisk nei til fortsatt medlemskap i EU kan skape globale ringvirkninger som forstyrrer verdensøkonomien, advarer finansministrene i G7.

FARVEL? Økonomer og eksperter står nærmest i kø for å advare om farene ved en «brexit».

Foto: Frank Augstein Ap
  • NTB
Publisert:

G7-landenes finansministre møttes fredag og lørdag i Sendai i Japan, sammen med de respektive landenes sentralbanksjefer. Brexit var blant bekymringene deres.

– Usikkerheten globalt har økt, med geopolitiske konflikter, terrorisme, flyktningstrøm, og nå sjokket som et mulig britisk nei til EU kan medføre, noe som kan komplisere den globale økonomien, heter det i en uttalelse.

Britene går til valgurnene 23. juni og det mangler ikke på advarsler mot at de mot formodning trer ut av EU. Til og med Ryanair-sjef Michael O'Leary varslet denne uken om at han har byttet side.

Til nå har Storbritannias befolkning vært svært delt, og de siste målingene viser at det ligger an til en knepen seier for neisiden.

Mange frykter likevel at brexit kan bli en realitet, og det kan få stygge konsekvenser for Europas finanssenter, London, og landets økonomi generelt.

De siste månedene har flere advart Storbritannia mot konsekvensene av å gå ut av EU. Forrige uke understreket Christine Lagarde, sjef for Det internasjonale pengefondet (IMF) at hun håper britene blir i EU.

Også Storbritannias sentralbanksjef Mark Carney har advart mot å ta steget ut av unionen.

mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. Sjeføkonom: – Markedene er på tå hev

  2. IMF advarer mot Brexit:
    – Kan ikke se noe positivt med utmelding

  3. Analytikere: Brexit vil skape bank-flukt fra London

  4. Annonsørinnhold

  5. Finansminister med ny «brexit»-advarsel

  6. The Times: Vil be EU om to nye år med brexit-overgang