Alibaba i møte med Trump: Vil skape én million nye jobber i USA

Lederne for verdens største e-handelsselskap og den kommende presidenten roser hverandre.

FORNØYDE: Donald Trump og Jack Ma etter møtet i Trump Tower mandag.
Publisert:

Påtroppende president Donald Trump sa han hadde et «flott møte» med styreformann Jack Ma i Alibaba på mandag.

De to diskuterte hvordan de skulle samarbeide om å skape en million nye jobber i USA. Hvor disse jobbene skal komme fra er imidlertid uklart, skriver CNBC.

Ma skal ha forklart at Alibabas ekspansjon vil konsentrere seg om produkter som klær, vin og frukt, med spesielt fokus på handel mellom midtøstregionen i USA og Sørøst-Asia.

– Alibaba vil skape en million amerikanske jobber ved å gjøre det mulig for en million små amerikanske bedrifter og bønder å selge varer til Kina og asiatiske forbrukere på Alibabas plattform, sa selskapet i en pressemelding ifølge CNBC.

USAs kommende president var svært fornøyd med møtet.

– Vi hadde et veldig bra møte. Han er en fantastisk entreprenør, en av de beste i verden. Han elsker dette landet (USA, journ. anm.,), og han elsker Kina, sa Trump.

– Jack og jeg skal få til mye bra.

Aksjene til Alibaba steg med én prosent mandag.

Som E24 har omtalt tidligere, har nettopp aksjekursene for tiden en sterk tendens til å bli påvirket av Trumps gjøren og laden.

Ønsker et vennlig forhold

Trump har den siste tiden blitt nokså upopulær hos noen av Kinas næringslivstopper og statlige institusjoner. Blant annet har avisen Global Times truet med hevn dersom Trump ikke følger «ett Kina»-prinsippet.

Den påtroppende presidenten har også truet med straffetoll mot Kina, fordi han mener de manipulerer egen valuta for å få overtak og kunne eksportere sine varer til for eksempel USA.

Men Jack Ma vil smøre Trump blid.

– Vi synes at forholdet mellom Kina og USA burde styrkes – burde bli mer vennlig, sa Ma.

Han mener at å gå veien gjennom næringslivet vil være til hjelp for å forstå motpartens politiske situasjon bedre.

– Døren er åpen for å diskutere forholdet og handelsspørsmål. Jeg tror den påtroppende presidenten er veldig smart, han er åpen for å lytte.

Hvis Alibaba velger å utvide til USA, går de inn i rekken av bedrifter som i det siste har forpliktet seg til å skape jobber i verdens største økonomi etter valget.

Også den japanske tek-giganten Softbank har gjentatt en forpliktelse til å investere 50 milliarder dollar i USA og dermed skape 50.000 jobber, etter å ha vært i et møte med Trump.

Les også

Toyota investerer ti milliarder dollar i USA

Les også

Statlig kinesisk avis truer med hevn om Trump ikke følger «ett Kina»-prinsippet

Les også

Priebus:– Trump aksepterer hacking-rapport

Publisert: