Mnuchin: Vil sannsynligvis trenge flere tiltakspakker

USAs finansminister Steven Mnuchin mener det er stor sannsynlighet for at Kongressen blir nødt til å godkjenne en ny tiltakspakke for å stimulere landets økonomi.

OLIVIER DOULIERY / AFP
 • Martin Hagh Høgseth
Publisert:

Det sa finansministeren under et digitalt arrangement som ble arrangert av avisen The Hill torsdag.

– Jeg tror det er stor sannsynlighet for at vi trenger flere tiltak, men vi pumper nå inn 3.000 milliarder dollar inn i økonomien, sa Mnuchin og fortsatte:

– Vi vil ta et steg tilbake de neste ukene og tenke veldig nøye gjennom om vi trenger å bruke mer penger og hvordan vi skal gjøre det.

Tidligere har Kongressen og Det hvite hus blitt enige om en krisepakke på 2.200 milliarder dollar som svar på coronakrisen.

Håper på bred enighet

Forrige uke valgte Demokratene i Representantenes hus å godkjenne ytterligere en pakke på 3.000 milliarder dollar, men denne vil trolig ikke bli innført.

Dette skyldes at Republikanerne, som har flertall i Senatet, allerede har sagt at de ikke vil vurdere pakken når den kommer til deres bord.

Mnuchin sa under arrangementet torsdag at den siste krisepakken Representantenes hus har godkjent, ikke er noe Det hvite hus vil fokusere på nå. Han understreket også at den forrige krisepakken hadde bred støtte på tvers av partiene, noe han håpet en fremtidig krisepakke også vil ha.

Les også

Kina: Vil svare dersom USA innfører coronatoll

Fed-sjef: Må kanskje vurdere flere tiltak

Samme dag sier Feds visesjef Richard Clarida at både sentralbanken og myndighetene må være forberedt på at det blir nødvendig å komme med flere tiltak.

– Avhengig av hvilken retning viruset tar, samt lengden og alvorligheten av nedturen det medfører, kan det bli nødvendig med både pengepolitiske og finanspolitiske tiltak, sa Clarida under en samtale med New Uork Association for Business Economics, ifølge Marketwatch.

Han understreket samtidig at det er mye sentralbanken ikke vet om hvordan veien blir videre. Likevel er Clarida sikker på at Federal Reserve vil fortsette å bruke de tiltakene de har for å stimulere økonomien, for å forberede veksten etter krisen.

Det er stor uenighet om hvordan man kan sikre amerikansk økonomi

Her kan du lese mer om

 1. Coronaviruset
 2. Steven Mnuchin
 3. USA
 4. Coronaviruset
 5. Aksjelive
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

 1. Bloomberg: Trump har godkjent ny krisepakke, ifølge rådgiver

 2. Politisk enighet om økonomisk krisepakke i USA

 3. Amerikansk krisepakke godkjent i Senatet

 4. Annonsørinnhold

 5. Pelosi kritiserer nytt krisepakkeforslag: – Ett steg frem, to tilbake

 6. Demokratene gjør nytt forsøk på krisepakke i Kongressen