Nasdaq falt over én prosent på sur Wall Street

Rentehevingen onsdag sendte de amerikanske børsene nedover. Torsdag fortsatte fallet store deler av handelsdagen, før det hentet seg noe inn igjen ved stenging.

OPP: Torsdag er det oppgang på Wall Street.
Publisert:

De tre toneangivende indeksene på Wall Street falt markant onsdag, etter at den amerikanske sentralbanken satt opp styringsrenten med 0,75 prosentpoeng.

Indeksene fortsatte å falle store deler av handelsdagen torsdag, men da det nærmet seg stenging klokken 22.00 norsk tid, hadde alle tre hentet inn deler av fallet for dagen.

Ved børsstenging så det slik ut for de tre nøkkelindeksene:

  • Dow Jones ned 0,35 prosent
  • Nasdaq ned 1,37 prosent
  • S&P 500 ned 0,84 prosent

På samme tid handles et fat nordsjøolje for 90,33 dollar. Dette er en oppgang på 0,42 prosent siden midnatt.

Flere teknologiaksjer slet i tidlig handel på Wall Street og dro med seg den teknologitunge Nasdaq-indeksen nedover.

Blant dem var chipprodusent Nvidia som endte handelsdagen ned 5,28 prosent, Amazon som falt 1,04 prosent og Tesla, som endte ned 4,06 prosent.

Torsdag ettermiddag varslet bilprodusenten at de har blitt varslet av sikkerhetsmyndigheter i USA om at nærmere 1,1 millioner Teslaer kan ha en vindusfeil.

Fed-heving rammet reiselivet

Onsdag kveld annonserte Federal Reserve (Fed), den amerikanske sentralbanken, en renteheving på 0,75 prosentpoeng. Dette var i tråd med analytikernes forventninger.

CNBC skriver at investorene ikke likte Feds prognoser for fremtidige rentehevinger:

«Investorene har søkt mer langsiktighet fra Fed, men de likte det ikke når sentralbanken faktisk ga dem dette. Mens styringsrenten ble hevet ytterligere, annonserte Fed at dette vil fortsette til renten når så mye som 4,6 prosent».

Dow Jones og S&P 500 falt til nivåer man ikke har sett siden henholdsvis 17. og 30. juni.

18 av de 20 aksjene som falt mest etter rentebeskjeden på den brede S&P 500-indeksen var reise- og underholdningsselskaper. Sektorene er blant de som rammes hardest ved økonomiske nedgangstider, skriver CNBC.

Den amerikanske sentralbanken varslet at det vil komme flere renteøkninger fremover og at det er nødvendig for å få bukt med den skyhøye inflasjonen i USA.

Flyaksjene faller videre

Torsdag falt flyaksjene videre, og S&Ps flyindeks falt 3,81 prosent, etter et fall på 4,3 prosent gjennom onsdagen.

Det var flyselskaper som Jetblue, Sun Country, Allegiant og American Airlines som ledet an fallet, skriver Bloomberg.

Publisert:
Gå til e24.no