USA-bosatt shippingmilliardær: – Dette skulle aldri ha skjedd

Shippingmilliardær Per Heidenreich mener Donald Trump er den rettmessige vinneren av presidentvalget i USA, men holder ham ansvarlig for stormingen av Kongressen.

STORMET KONGRESSEN: Trump-tilhengere tvang seg inn i Kongressen da valgmannsstemmene ble talt onsdag kveld.
Publisert: Publisert:

«Dette skulle aldri ha skjedd».

Det skriver Per Heidenreich i en e-post til E24.

Den utvandrede shippinginvestoren holder Donald Trump ansvarlig for gårsdagens dramatiske storming av den amerikanske kongressbygningen, der fire mennesker ble drept.

Heidenreich er bosatt i Connecticut i USA, og har de siste årene markert seg som en aktiv støttespiller for president Trump gjennom sin Twitter-konto.

E24 har derfor spurt om et intervju om hans syn på den nylige utviklingen i amerikansk politikk, som kulminerte med den dramatiske stormingen av Kongressen onsdag.

STØTTER TRUMP: «Jeg har alltid sagt, ikke se på hva han sier og tvitrer, men hva han gjør», skriver Per Heidenreich.

Rister på hodet

Heidenreich ønsker ikke å bli intervjuet, men deler sine synspunkter i en e-post som han har gitt E24 tillatelse til å gjengi.

«Jeg kan bare smile og riste på hodet når jeg leser alle innleggene til de norske politiske redaktører og journalister som tror de kjenner det amerikanske samfunnet og hvordan det fungerer, og nedsabler Trump og hans over 70 millioner tilhengere».

Han mener velgerne som stemte for Trump i hovedsak stemte mot Washington og all den korrupsjon som er der, enn for Trump selv.

«Det samme gjorde jeg. Jeg har alltid sagt, ikke se på hva han sier og tvitrer men hva han gjør. Trump er en stor egoist og jeg med mange liker ham ikke, men vi liker det han gjør,» skriver Heidenreich.

Bakgrunn: Drama i Washington D.C. – kongressbygningen stormet

Les også

Kongressen har godkjent valget: Joe Biden blir president

SJOKKERER USA: Demonstranter tok seg inn i den amerikanske kongressbygningen onsdag. Fire mennesker ble drept i kaoset som oppsto.

Mener Trump skulle ha vunnet

Det er lenge siden den tidligere norgesmesteren i golf utvandret til USA.

Ifølge tidsskriftet Kapital har Heidenreich en formue på 1,9 milliarder kroner, etter å ha solgt rederiet Heidmar til Morgan Stanley i 2006.

Etter den tid har han vært en stor investor i norske selskaper som Hurtigruten, Torghatten og Sonitor.

«Ingen tvil hos meg at valget skulle vært vunnet av Trump om vi hadde hatt «Voter ID» og ikke hadde mail in ballots. Mail in ballots er ulovlig i de fleste land, men ikke i USA!», skriver Heidenreich.

Donald Trumps påstander om valgfusk under presidentvalget er i hovedsak basert på at stemmene sendt inn med post, de såkalte «mail in ballots», aldri skulle vært registrert på grunn av angivelig tvil om innsenderens identitet.

Den føderale valgkommisjonen i USA har avvist at det finnes bevis for valgjuks. Heidenreich mener likevel at Trump er den rettmessige vinneren.

Han forteller at da han møtte opp for å levere sin forhåndsstemme til presidentvalget i 2016 i sitt lokale rådhus, ble han aldri spurt om legitimasjon.

«Med over 10 millioner udokumenterte immigranter samt demokratiske kontrollerte valgledelser i flere av de avgjørende stater, ble det tap for Trump», konstaterer Heidenreich.

Les også

Wall Street-topper fordømmer opptøyene i Kongressen

SUKSESS MED SHIPPING: Per Heidenreich bygde opp en betydelig shippingvirksomhet i USA før milliardsalget til Morgan Stanley i 2006. Her med sønnen Fritz ved selskapet Heidmars kontor i New York i 2004.

«Business as usual»

Mens mange nå uttrykker bekymring for fremtiden til USAs demokratiske institusjoner, tviler investoren på de helt store endringene i årene som kommer.

«USA kommer seg igjennom dette, det gjør de alltid. Vi trenger helt klart mer enn et to-parti system. Kanskje vi får det etter dette», skriver Heidenreich.

«Går vi mot sosialisme? Neppe. Til det er det for mange demokrater i kongressen som står i sentrum, og med den tynne marginen demokratene har tror jeg det blir business as usual», avslutter han.

Les også

Kongressen har godkjent valget: Joe Biden blir president

Publisert: