Angrepet hotell i Mali gjenåpnet

Hotellet i Malis hovedstad Bamako som ble utsatt for en gisselaksjon i november, ble tirsdag gjenåpnet. – En seier over jihadistene, fastslo president Ibrahim Boubacar Keita.

HAR OPPGRADERT SIKKERHETEN: Luksushotellet i Bamako som i november ble utsatt for et blodig terrorangrep, ble tirsdag gjenåpnet.
Publisert: Publisert:

22 mennesker, inkludert to angripere, mistet livet i det blodige angrepet 20. november. Tre militante islamistgrupper har påtatt seg ansvaret for aksjonen der 170 gisler ble holdt i åtte timer.

– Dette er en seier over jihadistene, sa Keita foran de omtrent 100 menneskene som hadde samlet seg til gjenåpning av Radisson Blu-hotellet. Presidenten hyllet tre hotellansatte som ble drept og de overlevende blant personalet, og han lovet å styrke sikkerheten i hovedstaden.

– Vi skal fortsette å bekjempe terrorisme med våre sterkeste virkemidler, sa Keita.

Sikkerheten på luksushotellet er oppgradert med nye porter, strengere bilkontroll og dobbelt så mange væpnede vakter på patrulje.

– I dag kan vi si at Radisson er det sikreste hotellet i Malis hovedstad, sa en tjenestemann for landets justisdepartement.

En snau uke etter angrepet pågrep politiet to personer som er mistenkt for å ha hatt en tilknytning til terrorangrepet, men siden er ingen flere arrestert. Al-Qaida i det islamske Maghreb (AQIM), dens utbrytergruppe al Mourabitoun og Massina Liberation Front har tatt på seg ansvaret for angrepet. Ifølge analytikere kan gruppene ha samarbeidet om aksjonen.

Hotellansatte kunne tirsdag fortelle at de så langt har fått inn 15 bestillinger, deriblant fra vestlige kunder. Blant de drepte i angrepet var minst 14 utlendinger: Seks russere, tre kinesere, to belgiere, én amerikaner, én israeler og én senegaleser.

Les også

IS plyndrer og selger kunst og kulturminner

Les også

Nordmenn planlegger dyre reiser også i 2016

Les også

New York får terror-app

Publisert: