Droneangrep mot oljeanlegg i Saudi-Arabia

Branner brøt ut da et stort oljeprosesseringsanlegg og et oljefelt i Saudi-Arabia ble rammet av droneangrep som Houthi-opprørerne sier de sto bak.

Oljeangrep i Midtøsten
  • NTB
Publisert:

Angrepene natt til lørdag rammet oljefeltet Khurais og et prosesseringsanlegg i Buqyaq, opplyser det saudiarabiske innenriksdepartementet.

Anlegget i Buqyaq er det største i sitt slag i verden, ifølge det statlige oljeselskapet Saudi Aramco. Oljefeltet Khurais antas å produsere over 1 million fat olje per dag.

Brannene skal være under kontroll, og angrepene etterforskes. De hadde ingen umiddelbar innvirkning på de internasjonale oljeprisene.

Videoer lagt ut på nett, som skal være filmet ved Buqyaq, viser flammer og røyk et stykke unna. Skudd kan høres i bakgrunnen.

Begge oljeanleggene tilhører Saudi Aramco. Omfanget av ødeleggelsene er foreløpig ikke kjent. Det er heller ikke kjent om noen er blitt drept eller skadd.

En talsmann for Houthi-opprørerne i nabolandet Jemen sier de sendte av gårde ti droner for å angripe oljeanleggene i Saudi-Arabia.

Slike angrep vil fortsette inntil Saudi-Arabia slutter å angripe Houthiene i Jemen, sier talsmannen Yahia Sarie. Saudi-Arabia leder en internasjonal koalisjon som har kjempet mot Houthi-opprørerne i Jemen siden 2015.

Les også

Nærmere historiens største børsnotering: – Bra for oljeselskapene på Oslo Børs

Les også

Saudi-Arabias konge utnevner sønnen til ny energiminister

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Oljeangrep i Midtøsten
  2. Olje og gass
  3. Saudi-Arabia

Flere artikler

  1. WSJ: Saudi-Arabia stanser halve oljeproduksjonen

  2. Trump om oljeangrepet i Saudi-Arabia: Vi vil absolutt unngå krig

  3. Saudi-Arabia sier oljeangrep «utvilsomt ble sponset av Iran»

  4. Saudiarabisk talsmann: – Alt tyder på at våpen fra Iran ble brukt i helgens angrep

  5. USA og Saudi-Arabia skal drøfte svar på oljeangrep