USA fraråder cruisereiser

Myndighetene i USA ber amerikanere om å droppe cruisereiser for å unngå potensielle smitteutbrudd. Samtidig avviser India nå alle utenlandske cruiseskip.

NEKTET: «Costa Fortuna» utenfor Phuket i Thailand fredag forrige uke.
 • Amalie Frøystad Nærø
 • NTB
Publisert:

I helgen har et cruiseskip med over 2.000 passasjerer blitt nektet anløp både i Malaysia og Thailand på grunn av frykt for coronasmitte. Skipet «Costa Fortuna» forlot Singapore 3. mars.

Ifølge myndighetene i landet ble passasjerene undersøkt nøye før de gikk om bord. Nå skal de sjekkes på nytt av en lege på skipet. De vil også bli testet når de går i land i Singapore tirsdag, sier landets myndigheter.

Skipet, som har 64 italienere om bord, ble nektet å legge til kai både i Phuket i Thailand og i Penang i Malaysia på grunn av virusfrykt og den økende spredningen blant italienere.

Avviser cruiseskip

Samtidig nekter India nå alle utenlandske cruiseskip å legge til kai for å hindre at coronaviruset sprer seg.

Bestemmelsen gjelder fram til 31. mars.

Et europeisk skip, med plass til rundt 2.000 passasjerer og et mannskap på 700, ble lørdag nektet å legge til kai i Mangalore sør i landet. Det er ukjent om det var smittede om bord.

Frykten for smitte på store passasjerskip har økt etter flere dødsfall og tilfeller av spredning.

Fraråder cruise

Søndag kveld frarådet amerikanske myndigheter reiser med cruiseskip. Myndighetene viser til at det utgjør skipene innebærer økt risiko for smitteutbrudd, skriver The New York Times.

– Amerikanske statsborgere, spesielt reisende med underliggende helseproblemer, bør ikke reise med cruiseskip, heter det i en uttalelse ifølge MarketWatch.

Myndighetene viser videre til at det er større risiko for coronasmitte om bord på cruiseskip. De opplyser også om at man fremover ikke kan forvente at amerikanske myndigheter vil fortsette å hente ut turister som er satt i karantene på skip.

Satt i karantene

I februar ble cruiseskipet «Diamond Princess» satt i karantene i to uker utenfor Japan, etter at det ble påvist smitte blant flere av passasjerene.

3.700 mennesker ble beordret til å holde seg om bord i skipet.

I løpet av karantenetiden ble totalt 705 mennesker smittet om bord i skipet, og seks av dem er døde. Skipet er eid av cruisekonsernet Carnival, et av verdens største cruiseselskaper.

Det samme selskapet eier også skipet «Grand Princess» som forrige uke ble nektet å legge til kai i California, etter at det ble påvist smitte hos flere passasjerer.

Skipet er ventet å legge til kai i Oakland mandag. Samtlige passasjerer vil bli undersøkt og satt i karantene, skriver Reuters.

Cruisekonsernet Carnival eier også det det tyske cruiserederiet Aida Cruises, som eier skipet «Aida Aura» som ble satt i karantene i påvente av svar på corona-prøver fra to passasjerer i Haugesund tirsdag forrige uke. Begge prøvene var negative.

Les også

Full alarm da cruisepassasjerer fikk corona-symptomer: – Ingen norske kommuner er forberedt på å ta imot 2.000 syke

Les også

Fred Olsen-skip ble nektet landgang etter corona-frykt

Les også

Nytt cruiseskip rammet av coronavirus

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Coronaviruset
 2. Cruiseskip
 3. India
 4. Coronaviruset
 5. Carnival

Flere artikler

 1. Nytt cruiseskip rammet av coronavirus

 2. Viking Cruises stopper all aktivitet frem til 1.mai

 3. Full alarm da cruisepassasjerer fikk corona-symptomer: – Ingen norske kommuner er forberedt på å ta imot 2.000 syke

 4. Negativt prøveresultat for cruisepassasjerer i Haugesund

 5. Cruiseskip til kai i Haugesund med corona-mistanke