Studie: Trumps skatteplaner vil gi statlig underskudd på 7.200 milliarder dollar

Skattekuttene Donald Trump lover vil være til stor fordel for de rikeste i USA. Men samtidig vil kuttene øke det statlige underskuddet med 7.100 milliarder dollar over en tiårsperiode, ifølge en ny studie.

VIL SENKE SKATTER: Republikanernes presidentkandidat Donald Trump vil senke både inntekts- og selskapsskatt. Her under et valgmøte i Pennsylvania mandag.

Foto: Mike Segar Reuters
  • NTB
Publisert:

Studien av Tax Policy Center som ble publisert tirsdag, viser at skatteforslagene til Demokratenes presidentkandidat Hillary Clinton trolig vil ramme de rike hardest.

Sammenligningen av de to skatteplanene viser at Clintons forslag vil ha en positiv innvirkning på budsjettet på 1.400 milliarder dollar, mens Trumps vil øke det statlige underskuddet med 7.200 milliarder dollar over en tiårsperiode.

Trump vil senke inntektsskatten fra 39,6 til 33 prosent og selskapsskatten ned til 15 prosent. Konklusjonen er at alle skattebetalere vil tjene på kuttene, men at det er de rikeste som sitter igjen med størst gevinst. Trump mener skattelettene vil øke investeringene og igjen føre til økonomisk vekst.

Clintons forslag er fire prosent skatteøkning for befolkningen med en årsinntekt på over fem millioner dollar, og en 30 prosent minimum for de med årsinntekt på over tre millioner dollar.

Les også

Warren Buffett slår tilbake mot Trumps skatteutspill

Obama hardt ut mot Trump

USAs president Barack Obama sier at presidentkandidat Donald Trump har bevist gang på gang at han ikke er i stand til å lede landet.

Under et valgkamparrangement i delstaten North Carolina tirsdag sa Obama han aldri tvilte på at sine egne republikanske motstandere var hederlige. Denne gangen mener han at det er annerledes.

– Trump har verken naturen, dømmekraften, kunnskapen, eller ønsket om å oppnå kunnskap, eller ærligheten en president trenger å ha, sa Obama.

– Situasjonen er den at fyren sier ting som ingen ville tolerert, selv ikke om han søkte jobb på 7-eleven.

Presidenten sa videre at jo nærmere de kommer valgdagen, jo lettere blir det å velge. Og at det var åpenbart hvilken type Trump var allerede før den omdiskuterte videoen hvor han kommer med nedsettende kommentarer om kvinner ble publisert.

– Når vi hører folk si «vi er sterkt uenige», «vi synes kommentarene er motbydelige», men fortsatt synes han burde bli president. Det forstår jeg ikke, fortsatte Obama.

Clinton rykker stadig mer ifra

Hillary Clinton øker stadig forspranget til Donald Trump, viser de nyeste meningsmålingene foran presidentvalget som nå bare er fire uker unna.

Demokratenes presidentkandidat har 47,9 prosent av velgerne i ryggen og et forsprang på 6 prosentpoeng til Trump. Det viser RealClearPolitics ' sammenstilling av gjennomsnittet fra de åtte siste meningsmålingene utført av nettstedet

I en måling utført for NBC News og Wall Street Journal får Hillary Clinton 50 prosent oppslutning og et forsprang på hele 10 prosentpoeng til Trump.

Ingen kandidat har noensinne klart å gjenerobre et forsprang på mer enn 4 prosentpoeng den siste måneden før valget, konstaterer nettstedet Politico.

Statistikkguruen Nate Silver , som har en bemerkelsesverdig evne til å spå utfallet av amerikanske valg, vekter de ulike målingene etter feilmargin og hvor godt de har truffet i forkant av tidligere valg.

Silver tar også for seg målinger i hver enkelt delstat og har regnet seg fram til at det nå er 83 prosent sjanse for at Clinton vinner valget 8. november.

Les også

Warren Buffett slår tilbake mot Trumps skatteutspill

Les også

Clinton med tosifret ledelse over Trump i ny måling

Les også

Markedene etter debatten: Ingen klar vinner

Her kan du lese mer om

  1. USA-valg 2016
  2. Donald Trump
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. Nye målinger gir Trump ledelse

  2. Clinton holder fortsatt stand

  3. Clintons forsprang krymper ytterligere

  4. Annonsørinnhold

  5. Fersk statistikk: Trump i føringen

  6. Her er meningsmålingen som får Trump til å smile