Børsene i Asia

Bred oppgang i Asia

Asia-børsene stiger torsdag morgen, etter at Nancy Pelosi forlot Taiwan onsdag.

TSMC-toppsjef Mark Liu
 • Ragnild Tiller
Publisert:

Nancy Pelosi, lederen for det amerikanske Representantenes hus, avsluttet sitt Taiwan-besøk onsdag. Den umiddelbare uroen omkring båndene mellom USA og Kina har kjølnet, ifølge Bloomberg. Torsdag kommer det kinesiske internettselskapet Alibaba med kvartalstall, noe som også bidrar til å løfte børsene.

Slik ser det ut rundt klokken 6.30:

 • Nikkei 225 i Tokyo er opp 0,48 prosent
 • Hang Seng i Hongkong stiger 1,39 prosent
 • Shanghai Composite er opp 0,03 prosent
 • Kospi i Seoul stiger 0,22 prosent
 • FTSE Straits Times i Singapore er opp 0,28 prosent
 • ASX 200 i Sydney faller 0,16 prosent

Søkelys på TSMC

CNBC skriver at besøket nok en gang har satt søkelyset på Taiwans kritiske rolle i den globale forsyningskjeden av databrikker, og spesielt på Taiwan Semiconductor Manufacturing Co (TSMC), verdens største databrikkeprodusent.

TSMC produserer verdens mest avanserte databrikker for teknologigiganter som Apple og Nvidia. Pelosi møtte toppsjef i TSMC Mark Liu under sitt Taiwan-besøk. Databrikkene regnes som kritiske for USA sin nasjonale sikkerhet, skriver CNBC.

Det er fortsatt spenning omkring øya i forbindelse med at Kina har annonsert at de vil utføre en maktdemonstrasjon etter Pelosi sin avreise.

Ifølge Reuters oppfordrer Taiwans regjering selskapene på øya til å forbedre cybersikkersikkerheten de kommende dagene, da de så rekord i antall angrep på en rekke nettsteder i forbindelse med spenningseskaleringen med Kina.

Oljemøte

I skrivende stund handles ett fat nordsjøolje (brent) for 96,90 dollar - Det er ned 0,11 prosent for dagen.

Under en videokonferanse onsdag besluttet oljekartellet Opec+ å øke produksjonen med 100.000 fat per dag i september. Det bekrefter kartellet i en pressemelding.

Ifølge Bloomberg skal det være den minste økningen i kartellets historie. Like etter beslutningen klatret oljeprisen noe, men har siden falt.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Børsene i Asia
 2. Taiwan
 3. Nancy Pelosi
 4. Taiwan Semiconductor Manufacturing

Flere artikler

 1. Oppgang på Asia-børsene

 2. Oppgang i Asia

 3. Bred nedgang i Asia

 4. Kraftig teknologiløft på Wall Street

 5. Transportgiganten Uber ga full gass på Wall Street