Midlertidige visum skal lette på sjåførmangel i Storbritannia

For å lette på en akutt mangel på lastebilsjåfører etter brexit planlegger den britiske regjeringen å gjøre det lettere å få midlertidig arbeidsvisum.

Bilister i kø for å kjøpe bensin i London, der køene er lange og noen bensinstasjoner har måttet stenge på grunn av manglende leveranser av bensin som følge av akutt sjåførmangel.
  • NTB-AFP-DPA
Publisert: Publisert:

Mangelen på lastebilsjåfører har bidratt til lange køer ved bensinstasjoner som har sluppet opp for bensin, mens myndighetene trygler folk om ikke å hamstre, og sier det er nok bensin i landet.

Nå planlegger regjeringen å gjøre opp til 5.000 midlertidige arbeidsvisa tilgjengelig for å hente inn sjåfører som dro fra landet etter brexit.

Det vil være en helomvending for statsminister Boris Johnson som skjerpet innvandringsreglene etter brexit, og insisterer på at Storbritannia må bli mindre avhengig av utenlandsk arbeidskraft.

Les på E24+

Varsler EØS-avtalens død: Oppriktig bekymret, sier statsråd

Et annet tiltak som vurderes i tillegg til å invitere utenlandske sjåfører, er å gjøre det lettere å få lastebilsertifikat.

Brexit og tiltak mot koronapandemien førte sammen til at det mangler rundt 100.000 lastebilsjåfører i Storbritannia, noe som igjen påvirker leveransene av bensin og varer over hele landet.

Ikke bare bensinstasjoner, men også mange supermarkeder er i ferd med å slippe opp for flere varer. I hele landet er det tomme butikkhyller i matbutikkene.

Hvis ikke myndighetene finner flere sjåfører i løpet av de neste ti dagene, spøker det for jula, sier den britiske handelsstanden.

Publisert:
Gå til e24.no