Russiske styrker innleder angrepet på Ukraina

Russiske styrker går i land ved Odesa, og Kharkiv og andre byer er utsatt for rakettangrep, ifølge Interfax og det ukrainske innenriksdepartementet.

  • NTB-Ritzau
Publisert: Publisert:

Interfax melder at Russland iverksatte militære operasjoner mot Ukraina klokka 5 torsdag morgen.

Interfax skriver blant annet at en militær landingsoperasjon er igangsatt ved den ukrainske svartehavsbyen Odesa, og at soldater er gått i land.

I Kharkiv er et militært kommandosenter truffet av et russisk missil, ifølge Ukrainas innenriksdepartement.

I en rekke ukrainske byer, inkludert Kyiv, er det meldt om eksplosjoner og skyting, ifølge Reuters, AFP og BBC.

Ukrainas utenriksminister Dmytro Kuleba anklaget natt til torsdag Russlands president Vladimir Putin for å ha innledet en fullskala invasjon av landet.

– Putin har akkurat innledet en fullskala invasjon av Ukraina. Fredelige ukrainske byer er under angrep. Dette er en aggresjonskrig, sa Kuleba og la til at Ukraina vil forsvare seg og vil seire.

– Verden kan og må stanse Putin. Det er nå det må handles, sa han.

Meldingene om invasjon og eksplosjoner kommer etter at Putin natt til torsdag kunngjorde at han har igangsatt en militæroperasjon inn i Ukraina som svar på «trusler» fra Ukraina.

Ukraina stengte luftrommet for sivile fly, og både passasjerer og flyplasspersonale ble evakuert fra flyplassen utenfor Kyiv, der noen vitner meldte at de hadde hørt artilleriild, ifølge departementet for infrastruktur.

Fra forskjellige kilder meldes det om eksplosjoner i Kyiv, Kharkiv, Odesa, Mariupol og langs frontlinjen i Øst.-Ukraina, og at militære fasiliteter er rammet av rakettangrep også i Kyiv.

Fire eksplosjoner er også hørt i Kramatorsk, en by på frontlinjen som fungerer som Ukrainas militære hovedstad i Øst-Ukraina.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om