Rec dumper kursen

Rec gjør en emisjon til halvparten av sluttkursen mandag.

Publisert:

Rec

OSE

REC

gjør en forttrinnsrettsemisjon til dumpingkurs.

Tirsdag morgen melder solenergiselskap om detaljene rundt emisjonen, og kursen blir satt til 26,50 kroner per aksje. Det er akkurat halvparten av sluttkursen på Oslo Børs mandag da Rec-aksjen falt 9,4 prosent til 53 kroner.

Emisjonen er såkalt forttrinnsrettet, noe som betyr at det er de eksisterende eksjonærene som tilbys å delta, og dermed kan eierne så langt de ha penger til å delta, unngå å bli vannet ut.

Kursen ligger langt under det i hvert fall noen analytikere forventet i forkant.

- Vi trodde den ville ligge rundt 55-58 kroner, men med dagens meldinger og kursfall kan det hende denne nå vil legges til 50-55 kroner, sa en anonym analytiker om emisjonskursen mandag etter at Rec hadde kommet med en negativ oppdatering rundt prisutviklingen på solarmodulprisene.

Les også:

Sjekk hvordan aksjemarkedet tar i mot emisjonen når Oslo Børs åpner klokken 09.00

Fyller på 4,5 mrd.

Rec planlegger å utstede 170,45 millioner nye aksjer, noe som med en kurs på 26,50 kroner vil styrke egenkapitalen med 4,5 milliarder kroner. Selskapet opplyser at emisjonen er garantert fulltegnet av de største aksjonærene i selskapet.

Det er Orkla med sin eierpost på rett under 40 prosent som er største eier i Rec. Hafslund og andre store aksjonærer som DnB Nor Markets, ABN Amro, BNP Paribas og Nordea Markets er også med å garanterer fulltegning i emisjonen.

De eksisterende aksjonærene mottar 1 tegningsrett til emisjonen for 2,9 aksje de eide per 22. juni

Tegningsperioden vil løpe fra 29. juni til 13. juli.

Les også:

Flere nyheter på E24.

Publisert:

Her kan du lese mer om