Sprikende målinger i Storbritannia

To ferske meningsmålinger gir de konservative et lite forsprang to uker før britene går til valgurnene, mens Labour leder på en tredje måling.

DUELL: En av disse to blir med all sannsynlighet britenes statsminister etter valget om to uker: Til venstre sittende statsminister David Cameron fra De konservative, og utfordrer Ed Milliband i Arbeiderpartiet.
Publisert: Publisert:

Statsminister David Camerons parti får en oppslutning på 36 prosent i en måling Comres har gjort for ITV og Daily Mail. Det er en framgang på 2 prosentpoeng fra forrige måling.

Labour har ifølge målingen 32 prosent av velgerne i ryggen, en tilbakegang på 1 prosentpoeng fra forrige måling.

Uavhengighetspartiet (UKIP) faller 2 prosentpoeng til 10 prosent, Liberaldemokratene faller 4 prosentpoeng til 8 prosent og De grønne har økt sin oppslutning med 1 prosentpoeng til 5 prosent, viser målingen.

Side ved side

De konservative og Labour har ligget side ved side på meningsmålingene det siste året, men Camerons parti har nå sikret seg et forsprang på 4 prosentpoeng.

De konservative kommer også best ut i en meningsmåling Survation har gjort for Daily Mirror, med en oppslutning på 33 prosent, rett nok en tilbakegang på 1 prosentpoeng fra forrige uke.

Labour faller med 4 prosentpoeng til 29 prosent, mens UKIP øker med 1 prosentpoeng til 18 prosent på denne målingen. Liberaldemokratene får 10 prosent, en framgang på 3 prosentpoeng.

Labour-ledelse

En fersk måling YouGov har gjort for The Sun, gir derimot Labour et knapt forsprang.

35 prosent av de spurte sier at de vil stemme på Ed Milibands parti, en framgang på 1 prosentpoeng fra tidligere i uka.

33 prosent holder en knapp på De konservative, det samme som ved forrige måling.

UKIP får 13 prosent, en tilbakegang på 1 prosentpoeng.

Spår seier for Cameron

På bakgrunn av den siste ukes meningsmålinger spår Electoral Calculus at De konservative vil få 33,5 prosent av stemmene og 281 av de 650 representantene i Underhuset under valget 7. mai.

Labour får ifølge prognosen 31,3 prosent av stemmene og 280 representanter, mens Liberaldemokratene får 10,1 prosent og 17 representanter, 40 færre enn i dag.

UKIP spås 13,4 prosent av stemmene, men må ifølge Electoral Calculus nøye seg med to representanter i Underhuset, og De grønne spås 5,1 prosent og 1 representant. (©NTB)

Les også

Cameron erkjenner å ha begått feil

Les også

Tony Blair advarer mot kaos ved EU-nei

Les også

Cameron leder på ny meningsmåling

Publisert:
Gå til e24.no