Korona-vaksinen vil koste maks 360 kroner

Vaksine-alliansen som jobber med korona-vaksinen, diskuterer nå prislappen. Det blir maks 40 dollar per dose, ifølge en av alliansens ledere.

Den frivillige test-kaninen Melissa Harting fra New York får her en injeksjon i verdens største studie for å finne en vaksine mot koronaviruset.

AP Photo/Hans Pennink/NTB scanpix
  • NTB
Publisert:

Det er Seth Berkley, administrerende direktør i GAVI, som leder det internasjonale samarbeidsprosjektet COVAX, som sier at en prislapp på 40 dollar (360 kroner) er det aller høyeste av alternativene som nå diskuteres.

Han avviser påstander fra EU-kilder forrige uke som hevdet at vaksinealliansen ville gå for en pris på 40 dollar for verdens rikere land. Han fremholder at de ikke har landet på en pris ennå.

– Det er et stort antall tall som diskuteres, og de har gått ut med det aller høyeste tallet. Og det tallet er maksprisen vi vurderer for høy-inntektsland, ikke en fastsatt pris, sier Berkley i et intervju med Reuters.

COVAX ledes av GAVI og Verdens helseorganisasjon, og har som mål å sikre verdens borgere rask tilgang til en vaksine mot koronaviruset når den er klar.

Planen er å levere mer enn 2 milliarder doser til landene som har meldt seg på innen utgangen av 2021. GAVI opplyser at mer enn 75 land har vist interesse for å slutte seg til COVAX. Norge er blant landene som deltar.

Ifølge Berkley er de forskjellige vaksinene så tidlig i test-fasen at prislappen ikke kan fastsettes. Det avhenger også av om hvorvidt det vil holde med en eller to doser, samt hvor og hvordan vaksinene produseres.

– For å være ærlig er det mer sannsynlig at vi kan få lavere priser med tanke på det store volumet vi prøver å få tilgang til, sier Berkley.

Her kan du lese mer om

  1. Coronaviruset
  2. Coronaviruset
  3. Vaksine
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. Astra Zeneca pauser vaksine-testing etter sykdomstilfelle

  2. Bill Gates advarer mot å gi vaksine til høystbydende

  3. Testingen av AstraZeneca-vaksine gjenopptas

  4. Annonsørinnhold

  5. Statsbudsjettet: Seks milliarder til coronakamp

  6. Italiensk turisme på knærne