Virke: Avgjørende for norsk næringsliv å få like brexitbetingelser som EU

Hovedorganisasjonen Virke fremhever at det er viktig for norsk næringsliv at Norge får til en tilsvarende god avtale med Storbritannia som EU fikk.

Ivar Horneland Kristensen er administrerende direktør i handels- og tjenestenæringens Virke.
  • NTB
Publisert: Publisert:

– Medlemmer av Virke vil i ulike grad rammes av denne avtalen, og det er derfor viktig at vår egen regjering får på plass en tilsvarende god avtale mellom oss og Storbritannia, sier administrerende direktør Ivar Horneland Kristensen.

Virke-sjefen håper Norge og Storbritannia raskt får på plass en frihandelsavtale som også omfatter tjenester.

– Det er avgjørende viktig at norsk næringsliv får samme betingelser som EU-landene har i samarbeidet med Storbritannia, sier han.

Norge og Storbritannia ble nylig enige om en midlertidig vareavtale som skal gjelde fra 1. januar til en ny frihandelsavtale er i kraft.

– Vår ambisjon er å få til en veldig bred og god frihandelsavtale med Storbritannia fordi de er en av våre aller viktigste handelspartnere. Men samtidig må vi være forberedt på at det blir forandringer, for ingen frihandelsavtale kan erstatte det vi i dag har sammen gjennom full deltagelse i det indre marked, sa utenriksminister Ine Eriksen Søreide til NTB fredag.

Storbritannia forlot EU i slutten av januar. En overgangsperiode ut året har sørget for at det var få praktiske endringer på utmeldingsdatoen. På julaften ble de endelig enige om en brexitavtale med EU.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Brexit
  2. Storbritannia
  3. EU
  4. Virke

Flere artikler

  1. NHO om den nye regjeringen: – Vi har store forventninger

  2. Virke-sjefen slår alarm om ungdomsledighet: – Jeg blir fortvilet

  3. Næringsministeren etter innstrammingene: Skal vurdere nye tiltak

  4. – Unge jenter skal se at de har mulighet

  5. Lav vekst i klesbransjen: To kjeder går mot strømmen