United-gjelden vokser under coronakrisen: Økte til 5,2 mrd.

Fotballklubben Manchester United bokførte et nettotap på 277 millioner kroner i tredje kvartal. Gjelden vokste hele 42 prosent til over fem milliarder.

Manchester United-direktør Ed Woodward må svare for klubbens inntektstap overfor investorene torsdag.
Sportsbusiness
 • Hanna Ghaderi
 • NTB
Publisert:

Tallene for tredje kvartal i klubbens regnskapsår ble sluppet ved lunsjtid torsdag, og det var ikke hyggelig lesning for de med hjerte for den engelske storklubben.

Klubbens inntekter gikk ned med 19 prosent målt mot samme periode i fjor, til 123,7 millioner pund, som tilsvarer 1,5 milliarder kroner, står det i rapporten.

Inntektsfallet skyldes hovedsakelig at klubben denne sesongen har spilt i europaligaen, mens Ole Gunnar Solskjærs lag var i mesterligaen sist sesong. Noe av tapet skyldes at Premier League ble utsatt som fører til en reduksjon i lavere TV- og billettintekter som følge av at coronapandemien har satt fotballen i England på pause.

Les på E24+

Ellevill børsuke for Aksel Lund Svindal: Slik gikk han fra alpiness til suksessinvestor

Urovekkende økning

Mer urovekkende er økningen av Uniteds nettogjeld i det britiske regnskapsårets tredje kvartal. Den vokste med svimlende 127,4 millioner pund til 429,1 millioner pund, som tilsvarer 5,22 milliarder kroner.

Klubben påpeker at svingninger i valutakursen spiller en stor rolle her, og at gjelden i amerikanske dollar ikke har økt så mye.

United tapte 22,85 millioner pund, tilsvarende 277 millioner kroner. United har valgt å fortsette å lønne alle sine ansatte fullt ut under coronaperioden, og klubben har også bidratt vederlagsfritt med støtte til det britiske helsevesenet de siste månedene.

Torsdag ettermiddag skal United-direktør Ed Woodward holde videokonferanse for klubbens aksjonærer. Klubben uttaler blant annet følgende i forbindelse med framleggelsen av kvartalsrapporten, ifølge BBC-reporter Simon Stone :

«Store utfordringer for fotballen framover, men klubben vår er bygget på et solid fundament med en solid økonomisk base og ulike inntektsstrømmer. Rikelig likviditet med over 90 millioner pund på hånden».

Les også

Millionhopp for kjendiskokken

Økte med 900 mill. kvartalet før

Klubbens inntekter falt også i andre kvartal av regnskapsåret 2020 med nær 20 prosent.

Gjelden økte også med 73,6 millioner pund til 391,3 millioner pund. Det tilsvarer 4,7 milliarder kroner i det foregående kvartalet.

I en tidligere versjon av denne saken, og på forsiden av VG.no, sto det at tapet i tredje kvartal var på 89 millioner. Det korrekte er 277. Feilen ble rettet 14.50.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Sportsbusiness
 2. Manchester United
 3. Engelsk fotball
 4. Manchester
 5. Ole Gunnar Solskjær

Flere artikler

 1. Spotify-gründer åpner for å kjøpe Arsenal

 2. FT: Manchester United sikrer avtale verdt 2,8 milliarder

 3. Fotballklubber stiger kraftig på børs etter planer om superliga

 4. Formel 1-krasj i andre kvartal: Inntektskollaps på 96 prosent

 5. Betalt innhold

  Premier League tynges av økonomisk usikkerhet