Dagens rare

Facebook innfører flere kjønnskategorier

Facebook ønsker at brukere av sosiale medier skal kunne «være seg selv». Nå legger til nettgiganten til 56 nye kjønnsbeskrivelser.

ILLUSTRASJONSFOTO

JONATHAN NACKSTRAND
  • NTB
Publisert: Publisert:

Hittil har man kunnet velge mellom «mann» og «kvinne» under opprettelsen av en ny Facebook-profil. Heretter vil Facebook la brukerne få mer frihet til å være seg selv når de nå lanserer over 50 nye kjønnsbeskrivelser.

Det amerikanske markedet vil være det første til å benytte seg av de nye kjønnsidentitetene, som blant annet inneholder kategoriene «transkjønnet», «flytende» – eller «ingen av delene». I første omgang kan en benytte seg av opptil 10 slike beskrivelser samtidig.

Tanken bak de økte valgmulighetene er at Facebook ønsker at brukerne skal være seg selv.

– For mange betyr det ingenting, men for andre dette veldig mye, sier Brielle Harrison, software-utvikler i Facebook.

Facebook-brukerne får velge hvem som skal se valget man har tatt, og det blir heller ikke listet opp som såkalt «life event» på tidslinjen.

Facebook-initiativet høster applaus fra Bård Nylund, leder i Landsforeningen for lesbiske, homofile, bifile og transpersoner.

– Dette er et fint tiltak. De fleste kjenner seg igjen i kategoriene mann og kvinne, men det er også mange som ikke gjør det. Disse nye beskrivelsene bidrar til at det blir lettere å være seg selv i sosiale medier, sier Nylund til Aftenposten.

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Dagens rare

Flere artikler

  1. Sjekk hvordan menn og kvinner velger å bruke smarttelefonen på ferie

  2. Nintendo vil ha seg frabedt homobryllup

  3. Apples Siri er verst i trafikken

  4. Nå kan man ta «pause» fra eksen på Facebook

  5. Kinesiske menn betaler virtuelle kjærester for å høre på dem klage om jobben