Maduro stenger grensen mot Colombia

Venezuelas president Nicolás Maduro stenger grensa mot Colombia i 72 timer. Han anklager USA-støttet mafia for å destabilisere landets økonomi ved å hamstre pengesedler.

ANKLAGER «USA-MAFIA»: Venezuelas president Nicolás Maduro stenger grensa til Colombia i et forsøk på å stabilisere økonomien.

Foto: Handout Reuters
 • NTB
Publisert: Publisert:

– Jeg har tatt beslutningen om å stenge grensa mot Colombia i 72 timer, sier Maduro i en TV-tale, og legger til at det var et «vanskelig», men «uunngåelig» valg.

Grensesperringen kommer dagen etter at Maduro fjernet Venezuelas største pengeseddel på 100 bolivarer fra sirkulasjon i et forsøk på å stabilisere økonomien.

Ifølge presidenten har myndighetene funnet ut at milliarder av bolivarer, i bunker av 100-bolivar-sedler, er gjemt bort av internasjonal mafia i colombianske og brasilianske byer. Han mener USA står bak et komplott for å destabilisere Venezuelas økonomi.

Venezuela sliter med lave oljepriser og høy inflasjon, anslått av Det internasjonale pengefondet (IMF) til å nå 475 prosent i år. 100-bolivar-seddelen er nå så lite verdt at regjeringen har planer om utstede nye sedler og mynter med høyere verdi for å få økonomien under kontroll.

Les også

Venezuela utestenges fra Mercosur

Les også

– Valutaen blir skylt ned i toalettet

Les også

Venezuela drar på «oljeturné» for å øke sjansene for produksjonskutt

Publisert:

Her kan du lese mer om

 1. Venezuela
 2. Colombia
 3. Olje og gass
 4. Økonomi
 5. Valuta

Flere artikler

 1. Venezuela fjerner nuller på nye pengesedler

 2. – Valutaen blir skylt ned i toalettet

 3. Verdens laveste bensinpris skal økes: – Et uttrykk for at økonomien er skakkjørt

 4. Annonsørinnhold

 5. Venezuela innfører «nytt pengesystem»

 6. IMF: Her vil prisene vokse med 1,37 mill. prosent