Disneys toppsjef slutter på dagen

Bob Chapek går av som administrerende direktør i Disney. Tilbake i lederstolen er en annen Bob, tidligere toppsjef gjennom 15 år, Bob Iger.

Bob Chapek går av som administrerende direktør i Disney med umiddelbar virkning, og Bob Iger tar over stillingen.
Publisert:

Endringen kommer noen dager etter at Bob Chapek sa at han planlegger å gjennomføre besparelser i selskapet, skriver CNBC. Hittil i år er selskapets aksjekurs ned mer enn 40 prosent, samtidig har kursen steget 0,38 prosent i førhandelen på Wall Street mandag.

Iger var administrerende direktør fra 2005 til 2020. Da Iger gikk av var det han som pekte på Chapek som arvtager og ble også værende tilknyttet Disney til 2021 for å hjelpe til med overgangen. Nå har Iger fått to år til å få selskapet på rett kjøl og å peke ut en ny arvtager, skriver The New York Times.

8. november kom Disneys regnskap for fjerde kvartal. Regnskapet viste at Disney har lyktes med å skaffe 12,1 millioner nye abonnementer på strømmetjenesten Disney+.

Kostnadene for selskapets strømmeavdeling har imidlertid mer enn doblet seg det siste året.

Financial Times omtaler Iger som en investorfavoritt og drar frem at han i løpet av perioden som toppsjef blant annet sto bak Disneys oppkjøp av Marvel, Pixar, Lucasfilm og 20th Century Fox.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om