Putin og Berlusconi møttes på Krim

Russlands president Vladimir Putin møtte fredag sin gode venn, Italias tidligere statsminister Silvio Berlusconi, til uformelle samtaler på Krim-halvøya.

BESØK: Silvio Berlusconi (t.v.) var fredag på besøk på Krim-halvøya sammen med sin gode venn, Russlands president Vladimir Putin.

Publisert:

Putin og den italienske milliardæren, som måtte gå av i skam på grunn av flere korrupsjonsaffærer, besøkte en italiensk krigskirkegård i nærheten av Sevastopol, ifølge en pressemelding fra ledelsen til de russiske okkupasjonsmyndighetene.

Mange unge italienske soldater fra Sardinia som døde i Krim-krigen fra 1853 til 1856, fant sin grav på kirkegården ved Sevastopol.

Berlusconi, som mange ganger tidligere har hyllet Putins lederegenskaper, er på privat besøk på den ukrainske, russisk-okkuperte halvøya i Svartehavet.

Han og Putin er så gode venner at de har feriert sammen tidligere, og da Putin var i Roma i juni, lovte Berlusconi at hans høyreorienterte Forza Italia-parti skal arbeide for å oppheve de vestlige sanksjonene på grunn av krisen i Ukraina.

Les også

Russland vil koordinere sitt Syria-nærvær med USA

Les også

Coop kutter prisene, kan gi sentralbank trøbbel

Les også

Snowden-kritikk av Putin og Clinton