Trump foreslår avtale med Pelosi om budsjett og nedstengning

Halvannen uke etter at deler av USAs statsapparat ble stengt, vil president Donald Trump nå inngå avtale med Demokratene.

Foto: Jose Luis Magana AP
  • NTB
Publisert:

– Grensesikkerhet og mur-«tingen» og nedstengning er ikke det Nancy Pelosi ønsker å starte sin tjeneste som speaker med! La oss inngå en avtale?, skriver Trump i en Twitter-melding tirsdag. Samtidig sier presidenten at motstanden mot grensemuren er en omfavnelse av «åpne grenser og all kriminaliteten og narkotikaen åpne grenser fører med seg!»

Demokratene vant flertallet i Representantens hus i mellomvalget i november, og førstkommende torsdag tar Nancy Pelosi over som leder av forsamlingen.

Trumps melding kom etter at Demokratene presenterte sin plan for å gjenåpne de delene av statsapparatet som har vært stengt siden 22. desember, uten å bevilge pengene som Trump vil ha for å bygge muren mot Mexico.

– Demokratene har, som jeg hadde ventet, ikke satt av noen penger til en ny mur. Så oppfinnsomt! problemet er at uten en mur er det ingen reell grensesikkerhet – og landet må til sjuende og sist ha en sterk og sikker grense mot sør, var Trumps Twitter-reaksjon på forslaget.

Demokratene sier tanken om en grensemur er en distraksjon som tar oppmerksomheten bort fra mer kompliserte innvandringsproblemer og brukes til å piske opp støtte blant trumps konservative støttespillere.

Pelosi og de andre lederne av Kongressen er invitert til Det hvite hus onsdag for en brifing om sikkerhet langs Mexico-grensen.

Les også

Optimistiske toner fra Trump og Xi etter telefonsamtale

Les også

Oljeåret: Fra 67 til 86 dollar og ned under 54

Les også

Mnuchin benekter at Trump vil sparke sentralbanksjefen

Her kan du lese mer om

  1. Donald Trump
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. Demokratene legger fram reformpakke

  2. Nedstengning truer med å stoppe gigantnoteringer

  3. Ingen løsning på nedstengningen i USA

  4. Annonsørinnhold

  5. Ingen enighet om amerikansk «shutdown»

  6. Nedstengning bremser forbruket i USA