Trump: Samme for meg hva dere gjør med brexit

USAs president Donald Trump sier at det er samme for han hvordan Storbritannia forlater EU, så lenge de kan handle med hverandre.

MØTTE PRESSEN: Her står Storbritannias statsminister Theresa May sammen med USAs president Donald Trump utenfor statsministerens landsted, Chequers.
Publisert: Publisert:

Etter å ha kritisert statsminister Theresa Mays brexit-strategi kraftig i et intervju med avisa The Sun, sier Trump «det er greit» for han samme hvilken måte britene forlater EU på.

– Det er samme for oss, så lenge vi kan handle sammen.

Fredag ettermiddag møtte USAs president Donald Trump og britenes statsminister, Theresa May, pressen i hagen til statsministerens landsted Chequers. Sikkerhet, forsvar og handel var sentrale temaer i samtalene – spesielt det sistnevnte.

I spørsmålsrunden avviste Trump at han i det hele tatt kritiserte May i Sun-intervjuet.

I intervjuet anklager han May for å ødelegge alt landet kunne ha tjent på brexit, og han påpekte at hennes myke plan for nære forbindelser med EU trolig vil knuse enhver mulighet for en framtidig handelsavtale med USA.

Les også

May kritiseres for «myk» brexitplan

Klar for handelsavtale

Under pressekonferansen var det May som tok ordet først, og hun fortalte at de to var kommet til enighet om en utvidet transatlantisk avtale mellom de to landene.

Trump har gjort det klart at han tror på bilaterale avtaler, altså avtaler utelukkende mellom to nasjoner, framfor multilaterale avtaler som forplikter i et større samarbeid.

Under pressekonferansen gjorde Trump det tydelig at han ser fram til å begynne forhandlinger om en avtale mellom Storbritannia og USA, men at dette forutsetter at brexit-forhandlingene blir avklart først.

– Jeg vet ikke hva dere kommer til gjøre, bare dere gjør noe. Alt er ok for oss. Vi ser fram til å lande en stor handelsavtale med Storbritannia. Et sterkt Storbritannia og et sterkt USA er en velsignelse for verden, sa Trump.

Les også

Trumps «NATO-regning» til Norge: 125 milliarder

Les også

– Nordmenn kan forvente billige kinesiske varer

Les også

Straffer rivalen med toll på varer de ikke kjøper av hverandre

Publisert: