Fidel Castro (90) er død

Cubas tidligere president Fidel Castro er død i en alder av 90 år, bekrefter hans bror, president Raul Castro.

POLITISK LEDER FRA 1959 : Cubas leder Fidel Castro gikk ut av tiden åtte år etter han overlot makten til broren Raul Castro. Bildet er tatt 1. mai 2006.
Publisert:

Fidel Castro døde i Havanna sent fredag kveld.

– Øverstkommanderende for den cubanske revolusjonen døde klokken 22.29 i kveld, kunngjorde president Raul Castro på statlig fjernsyn.

Fidel Castro skal kremeres lørdag, melder nyhetsbyrået AFP.

Castro var president på Cuba fram til 2006, da han av helsegrunner overlot makten til sin bror. Han feiret sin 90-årsdag i Cubas hovedstad Havanna i august, og han gjorde da en sjelden offentlig opptreden. 90-åringen ble feiret med en TV-sendt gallaforestilling i Karl Marx-teateret i den cubanske hovedstaden.

Sist Castro ble sett i en offisiell sammenheng, var for knappe to uker siden. Den 15. november tok han imot Vietnams president Tran Dai Quang i sin residens.

Han er den cubanske revolusjonens far og en av det 20. århundrets mest ikoniske helter i den latinamerikanske verden. Castro sto i spissen for revolusjonen på slutten av 1950-tallet, som forvandlet den karibiske øystaten til et kommunistisk ledet land.

1961: Bildet viser statsminister i Cuba, Fidel Castro (t.v.), Cubas president Osvaldo Dorticos (i midten) og industriminister Ernesto Che Guevara under 1. mai-paraden i Havana i 1961.
Les også

Amerikansk regelendring setter fyr på sigarprisene

Les også

Hevder USAs blokade har kostet Cuba 38 milliarder i løpet av ett år

Les også

Castro vedgår at krisen i Venezuela påvirker

Publisert:

Her kan du lese mer om