Tyskland planlegger å utvide sitt militære bidrag i Irak

  Den tyske regjeringen planlegger å utvide sitt militære bidrag til kampen mot Den islamske staten (IS) i Nord-Irak, ifølge nyhetsbyrået DPA.

Tysklands statsminister Angela Merkel har gitt sitt samtykke til større militære bidrag i Irak.
Publisert: Publisert:

Regjeringen vurderer blant annet å bygge et militært treningssenter i den kurdiske hovedstaden Arbil, lære opp irakiske styrker og utplassere flere offiserer, bekrefter det tyske forsvarsdepartementet lørdag.

USA har tidligere denne uken bedt allierte om et større militært bidrag i kampen mot IS.

Tysklands statsminister Angela Merkel samtykket onsdag til planene sammen med forsvarsminister Ursula von der Leyen og utenriksminister Frank-Walter Steinmeier, ifølge regjeringskilder.

Det tyske militærbidraget går i dag ut på å levere våpen til kurdiske peshmerga-styrker og lære dem hvordan de skal brukes. 13 tyske soldater er utplassert i Arbil for dette oppdraget.

Den tyske statsministeren Angela Merkel sa tidligere denne måneden at rundt 400 tyskere trolig har reist til Syria og Irak for å kjempe sammen med IS.

Les også:

IS nærmer seg syrisk grensebyAngrep mot IS-kontrollerte oljeraffinerier i SyriaEU advarer om islamistiske hevnangrep i EuropaIS varsler hevn etter minst 50 luftangrep i Syria

Publisert: