Verdens gjeld: 2,3 millioner milliarder kroner

DE STØRSTE LEDER AN: USA og Kina, verdens to største økonomier, står for 60 av den globale gjeldsveksten i første halvår.
Publisert: Publisert:

Den samlede globale gjelden nådde rekordhøye 250.900 milliarder dollar i første halvår, drevet av økt låneopptak i USA og Kina.

Det viser en fersk rapport fra Det internasjonale finansinstituttet (IIF), gjengitt av CNBC.

Det svimlende høye beløpet blir enda vanskeligere å fatte i norske kroner: 2.282.225.685.620.920 etter dagens kurs. Altså 2,3 millioner milliarder kroner, eller 2,3 billiarder.

Kanskje det er like greit å holde seg til dollar.

Ifølge rapporten økte gjelden med 7.500 milliarder dollar i årets seks første måneder.

– Kina og USA sto for over 60 prosent av økningen. Tilsvarende nådde gjelden i fremvoksende markeder en ny rekord på 71.400 milliarder dollar (220 prosent av BNP). Med få tegn til oppbremsing i gjeldsveksten, anslår vi at den globale gjelden vil overgå 255.000 milliarder dollar dette året, skriver IIF.

Rekordlave renter har gjort det svært billig å låne penger den siste tiden, men den raskt voksende gjelden har av flere økonomer blitt pekt på som det neste mulige bristepunktet for den globale økonomien, ifølge CNBC.

IMF har advart om at 40 prosent av selskapsgjelden i viktige økonomier kan misligholdes ved en nedturLast ned rapporten (krever innlogging)Forvirret? Dette er en billiard

Les også:

Les på E24+

(+) Hvordan investere og tjene penger gjennom den neste resesjonen

Publisert:
Gå til e24.no