Tsipras: – Hellas vil ikke akseptere urimelige krav

Statsminister Alexis Tsipras sier at Hellas vil møte sine forpliktelser til kreditorene, men vil ikke akseptere urimelige krav.

KRAV: Den greske statsministeren, Alexis Tsipras, sier at han vil ikke akseptere urimelige krav når landet nå prøver å komme seg på beina økonomisk.

Geert Vanden Wijngaert Ap
  • NTB
Publisert:

Han utdyper ikke hva han mener med urimelige krav, men sier til den greske avisen Realnews at Hellas fortsatt forplikter seg til gjeldende avtaler og forpliktelser for å komme seg ut av den økonomiske krisen i 2016.

Tsipras er sikker på at han har støtte for pensjonsreformen han ønsker å gjennomføre, med et “absolutt solid» flertall på 153 av de 300 folkevalgte.

Nasjonalforsamlingen må gjennomføre flere kontroversielle lover i kommende uker som betingelse for å motta ytterligere økonomisk støtte fra internasjonale kreditorer. Blant de mer kontroversielle tiltakene er pensjonsreformen og ekstra skattlegging av bønder. Tsipras avviser spekulasjoner i mediene om regjeringens fall og muligheten for en ny bredere koalisjonsregjering som en “midtsommernattsdrøm».

Les også

2016: Brutalt, men med sine lyspunkter

Les også

Slik ble EU slangen i skatteparadiset Kypros

Les også

– Det er en vill drage ingen kan temme

Her kan du lese mer om

  1. Hellas

Flere artikler

  1. Hellas må selge unna for milliarder -  krefter i regjeringen kjemper imot

  2. Tsipras lover skattekutt og mer penger til greske pensjonister

  3. – Hellas og långiverne enige på flere områder

  4. Annonsørinnhold

  5. Hellas venter sterkeste vekst på ti år i 2017

  6. Hellas har kommet til foreløpig enighet med internasjonale kreditorer