Nytt fall på Wall Street

New York-børsen skjelver mens politikerne starter sluttspurten i behandlingen av krisepakken for den amerikanske finanssektoren.

SPENT:Stemningen på Wall Street er spent, og ingen vet helt sikkert hvilken vei det vil gå.
Publisert:

Selv om det amerikanske Senatet med stort flertall vedtok den omfattende krisepakken for den amerikanske finansnæring natt til torsdag, tør ikke aksjemarkedet ta jubelen på forskudd.

En halv time etter at handelen startet klokken 15.30 kom også statisikk som viste at ordreinngangen for fabrikkvarer falt med hele 4,0 prosent mot et forventet fall på 2,5 prosent og forsterket uroen på Wall Street.

Etter en drøyt halvtimes handel torsdag ettermiddag var den toneangivende Dow Jones-indeksen ned hele 1,8 prosent til 10.633 poeng, mens den teknologitung Nasdaq-indeksen var ned 2,0 prosent 2.027 poeng.

Ny avstemning fredag

Representantenes hus skal etter planen stemme over krisepakken fredag og alle husker at de som lyn fra klar himmel stemte mot krisepakken sist mandag og utløste et av de verste fallene på New York-børsen i historien.

Etter senatets avstemning omtalte president George W. Bush planen som essensiell for den finansielle tryggheten for hver eneste amerikaner.

På Wall Street finnes det imidlertid de som frykterer at Representantenes Hus skal gjenta historien fra sist mandag og stemme ned rredningspakken.

- Jeg tør ikke vedde på noe her fordi jeg ikke vet i hvilken retning huset kommer til å gå, sier investeringssjef Paul Mendelsohn i Windham Financial Services til nyhetsbyrået Reuters.

Flere søker trygd

I tillegg bidrar et uventet sterkt hopp i antallet amerikanere som måtte søke om arbeidsledighetstrygd i forrige uke til å svekke aksjemarkedet.

Ifølge statistikk fra amerikanske myndigheter søkte 497.000 amerikanere om trygd i forrige uke. Det var høyere enn de 475.000 økonomene hadde ventet på forhånd og det høyste siden uken som sluttet 29. september 2001 da 517.000 søkte om trygd.

Les flere økonominyheter på E24.

Publisert:

Her kan du lese mer om