Motstridende meldinger om Trumps helse: Anonym kilde sier at tilstanden var «urovekkende»

Anonyme kilder skaper usikkerhet om president Donald Trumps helsetilstand, etter at legens hans holdt optimistisk pressekonferanse.

Donald Trumps lege Sean Conley og resten av teamet under pressekonferansen lørdag.
Publisert:

Legen til USAs president Donald Trump, Sean Conley, holdt lørdag en pressekonferanse hvor han sa at Trump er i god form, at symptomene på covid-19 har avtatt og at han ikke har hatt behov for oksygen så lenge teamet har vært rundt ham.

Pressekorpset som dekker Det hvite hus fikk imidlertid i etterkant av pressekonferansen utdelt et anonymt sitat fra en kilde som skal være kjent med presidentens helse, melder flere amerikanske medier.

– Presidentens helsetilstand de siste 24 timene har vært veldig urovekkende, og de neste 48 timene vil bli kritiske når det kommer til behandlingen av ham. Vi er fortsatt ikke på en klar rute mot å bli helt frisk, heter det i uttalelsen fra den anonyme kilden.

Les også

Trumps lege møtte pressen: – Har det veldig bra

Reuters, AP, CBS og CNN er blant mediene som har gjengitt sitatet fra kilden.

Noe senere gjengir AP et sitat fra Trumps stabssjef Mark Meadows, som ligger svært nært det anonyme sitatet i ordlyd.

– President Donald Trump gikk gjennom en «veldig urovekkende» periode fredag, og de neste 48 timene vil være kritiske når det kommer til behandlingen av ham idet han kjemper mot coronaviruset ved et militært sykehus, sier Meadows ifølge AP.

New York Magazine-journalist Olivia Nuzzi skriver på Twitter at det opprinnelige sitatet havnet i innboksen til flere reportere som dekker Det hvite hus, og presiserer at hun ikke vet hvor det kom fra eller hvorfor denne anonyme personen har autoritet til å motsi legenes ferske uttalelser om det motsatte.

Samtidig legger Nuzzi ut et videoklipp som angivelig viser stabssjef Mark Meadows i minuttene etter pressekonferansen, der han ber noen reportere bli med vekk fra kameraene som fortsatt står på.

Dette trekkes frem som en indikasjon på at det er Meadows som er kilden bak sitatet, uten at det slås fast.

Nyhetsbyrået AP melder samtidig at Trump angivelig skal ha fått oksygentilførsel i Det hvite hus fredag, før han ble sendt til sykehuset Walter Reed National Military Medical Center.

Også New York Times melder dette, men begge nyhetsmediene har anonyme kilder på opplysningen.

Publisert: