Republikansk senator langer ut mot Trump

Nevadas republikanske senator Ben Sasse har lite til overs for Donald Trump og langet ut mot presidenten under et valgkamparrangement.

Nevadas republikanske senator Ben Sasse kommer med knusende kritikk av president Donald Trump, som han blant annet anklager for å bruke penger som en full sjømann.

AP / NTB
 • NTB-AFP-AP
Publisert:

Sasse deltok via telefon på valgkampmøtet, der han blant annet anklaget Trump for «å flørte med tilhengere av hvit overmakt» og for «å kysse diktatorer i rumpa».

Sasse hevdet også at Trump «bruker penger som en full sjømann» og at «familien hans har utnyttet presidentposten som en forretningsmulighet».

Nevada-senatoren anklaget videre Trump for å være «narsissistisk» og «besatt av TV», kritiserte presidentens kvinnesyn og sa at han i private sammenhenger har gjort narr av evangelisk kristne, en viktig velgergruppe for Republikanerne.

Sasse, som stiller til gjenvalg, medgir at han aldri har vært noen tilhenger av Trump, som han frykter er i ferd med å drive unge velgere og kvinner permanent over til Demokratene.

Senatoren har liten tro på at Trump vil bli gjenvalgt 3. november, og han frykter også at Republikanerne vil miste flertallet i Senatet.

– Det kan ligge an til et blodbad for Republikanerne i Senatet, sa han.

– Hva i alle dager var det vi tenkte på, da vi mente at det var en god idé å selge en TV-besatt narsissist til det amerikanske folk, sa Sasse under telefonsamtalen, som er lagt ut på YouTube.

Les på E24+

Hva skjer med Black Friday i år?

Her kan du lese mer om

 1. Presidentvalget i USA
 2. Donald Trump
 3. Amerikansk politikk
 4. USA-valg 2020
 5. Coronaviruset
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

 1. Trump i strupen på Facebook og Twitter

 2. Donald Trump i landsmøte-tale: – Vi er her, og det er ikke de

 3. USA: Ny krisepakke må trolig vente til etter valget

 4. Annonsørinnhold

 5. Trump har langt mindre penger på bok enn Biden før valginnspurten

 6. Biden til Trump: - Kan du holde kjeft, mann!