Deutsche Bank går med på å betale millionbot

Deutsche Bank vil betale en bot på over 100 millioner dollar, drøyt 840 millioner kroner, mot å slippe tiltale for brudd på amerikansk korrupsjonslov.

Deutsche Banks hovedkontor i Frankfurt i Tyskland.
Publisert:

Banken har ifølge amerikansk påtalemyndighet vært involvert i korrupsjon i et annet land, men det er ikke kjent hvilket land det er snakk om.

Ifølge New York Times viser undersøkelser gjennomført av justisdepartemantet i USA og Secuity and Exchange Commission (SEC), at det har blitt utbetalt omtrent 7 millioner dollar til utenlandske «fiksere» mellom 2009 og 2016.

Dette har banken tjent opp mot 35 millioner dollar på, ifølge avisen.

– Vi tar ansvaret

Deutsce Bank har derimot ikke erkjent seg skyldig i den kriminelle delen av anklagen, og har inngått en påtaleavtale med justisdepartementet, under en høring i Brooklyns føderale domstol.

– Vi tar ansvaret for disse handlingene, sier talsmannen for Deutsche Bank, Dan Hunter.

– Vår interne etteforskning, sammen med samarbiedet med justisdepartementet og SEC, gjenspeiler vår åpnehet og vilje til å legge disse sakene i fortiden.

Må betale over 128 millioner dollar

Ifølge Bloomberg må banken betale 80 millioner dollar i strafferettslige gebyrer, 5,6 millioner dollar for varesvindel, samt betale over 43 millioner dollar til SEC for bestikkelser.

Dette tilsvarer en sum på over 128 dollar, eller 1,08 milliarder norske kroner etter dagens kurs.

Deutsche Bank har tidligere gått med på å betale en bot på 135 millioner kroner mot å slippe straffeforfølgelse for et tilsvarende forhold, der det dreide seg om korrupsjon i Russland og Kina.

Banken, som lenge har vært Donald Trump personlige långiver, ønsker ikke å kommentere den siste boten.

Les også

Kinesisk forretningsmann dødsdømt for korrupsjon

Les også

USA-bosatt shippingmilliardær: – Dette skulle aldri ha skjedd

Publisert: