Privatflyeiere vil tjene på Trumps skattereform

Donald Trumps skattereform kan fortsatt oppleve skjær i sjøen når den skal til behandling i Senatet. Dersom den går gjennom finnes det grupper som kan tjene godt på reformen. 

SKATTEREFORM: Privatflyeiere vil få mer å rutte med om Trumps skattereform får gjennomslag i Senatet.

Foto: Andrew Harnik AP
 • Martin Hagh Høgseth
 • André Haugen
Publisert: Publisert:

Da Trumps skattereform ble stemt gjennom Representantenes hus torsdag, hadde republikanerne sneket inn i skattelettelser for eiere av privatfly, skriver Independent.

Med det nåværende regelverket må eierne betale en avgift hver gang et privatfly er i bruk, men i det nye forslaget fra republikanerne kan skattyterne skrive av utgifter knyttet til vedlikehold og andre driftsutgifter.

Med det vil amerikanske myndigheter gå glipp av 50 millioner dollar (412 millioner kroner) i inntekter over de neste ti årene, ifølge avisen.

Andre beregninger anslår at budsjettet vil reduseres med mindre enn 500.000 dollar frem til 2026, skriver CNBC.

Privatflyavgiften har vært et sårt tema de siste fem årene, etter at Internal Revenue Service slo fast at privatflyene ble skattepliktige når flyene blir overlevert til selskapene som tilbyr personell og vedlikehold.

minE24 gir deg alle økonominyhetene på ett sted. Les mer og last ned her!

– Vil gi middelklassen mer

Skattereformen som nå er stemt gjennom i Representantenes hus vil gi skattekutt på 1.500 milliarder dollar over en periode på ti år, noe som tilsvarer 12.000 milliarder kroner.

Reformen vil senke skatten både for bedrifter og velstående amerikanere noe som har vært en kampsak for president Trump og republikanerne.

Finansminister Steven Mnuchin sa til CNBC fredag at han forventet at skattereformen ville ligge klar til signering hos Trump før jul. Han understreket også at boligskatten vil bli størst for de som tjener mer enn én million dollar i året, men bli lavere for andre.

– Fokuset i skattereformen er å gi middelklassen lavere skatter og å levere dette raskt. Samtidig skal selskapsskattesystemet bli konkurransedyktig, sa Mnuchin til kanalen.

Det er ventet at Senatet vil ta tak i skattereformen så fort man er tilbake etter Thanksgiving, som er førstkommende torsdag.

Publisert:

Her kan du lese mer om

 1. USA
 2. Donald Trump
 3. Amerikansk politikk
 4. Republikanerne, USA

Flere artikler

 1. Går mot første seier: Trumps skattereform stemt gjennom i representantenes hus

 2. Trump et skritt nærmere skattereform

 3. Drama for Trump om ny skattelov

 4. Trump triumferer over vedtatt skattereform

 5. Representantenes hus har vedtatt Trumps skattereform