Li Ka-shing casher inn på tidenes eiendomssalg

Én av Kinas rikeste menn solgte sin eierandel i skyskraperen The Center i Hongkong for 5,2 milliarder dollar, 42,3 milliarder kroner.

SOLGT: Li Ka-shing har solgt sin eierandel i kontorbygningen The Center for 5,2 milliarder dollar.
  • Martin Hagh Høgseth
Publisert: Publisert:

Den 89 år gamle eiendomsmogulen Li Ka-shing har en over 50 år lang historie med kjøp og salg av eiendommer i Kina. Nå har han gjort det igjen, og denne gangen satte han ny Hongkong-rekord for næringseiendommer.

Ka-shings investeringsselskap, CK Asset Holdning, solgte andelen av eiendommen for 5,2 milliarder dollar, 42,3 milliarder kroner, skriver CNN Money.

Det er ventet at investeringsselskapet innkasserer 1,9 milliarder dollar (15,4 milliarder kroner) på salget.

Skyskraperen The Center er Hongkongs femte høyeste bygning med sine 346 meter og 73 etasjer. Til sammenligning er Norges høyeste bygning det 120 meter høye Nexans-tårnet i Halden, som tok over tronen i 2010, etter en 20 meters påbygning.

Ifølge Business insider er kjøperen av eierandelen på 75 prosent av kontorbygget, selskapet C.H.M.T Peaceful Development Asia Property Limited. Selskapet skal være registrert i skatteparadiset De britiske jomfruøyene.

Ellevilt marked

Den kinesiske forretningsmannen har en formue på 33,8 milliarder dollar, 275 milliarder kroner, ifølge Bloombergs milliardærindeks, noe som gjør han til Hongkongs rikeste mann, og den 22. rikeste i verden.

RIKEST: Hongkongs rikeste mann Li Ka-shing henter inn en god slump penger på det nye boligsalget.

Han fikk i juli oppmerksomhet etter han solgte deler av et teleselskap for 15 milliarder kroner, og har den seneste tiden stadig kommet nærmere Europa. Ka-shing skal blant annet kjøpt det tyske selskapet Ista International som driver med smarte strømmålere, for 5,3 milliarder dollar.

Salget kommer i rekken av elleville handler i Hongkongs boligmarked de siste årene. Hongkongs regjering arbeider for tiden med å senke boligprisene, etter 17 måneder på rad med vekst.

I slutten av september satte en luksuriøs leilighet i Hongkong asiatisk prisrekord for leiligheter. Leiligheten i komplekset Henderson Land Development Co.'s Conduit Road-prosjekt gikk for i 522 millioner Hongkong-dollar, i underkant av 530 millioner kroner, skrev Bloomberg den gang.

Les også

Parkeringsplass i Hongkong solgt for 5,65 millioner

Les også

Ellevilt boligmarked i Hongkong: 9.400 personer jakter 870 boliger

Les også

Carrie Lam valgt til ny leder i Hongkong

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Hongkong
  2. Eiendom

Flere artikler

  1. Parkeringsplass i Hongkong solgt for 8,83 mill.

  2. Verdens nest høyeste bygg åpnes i stillhet

  3. Norske Andreas Halvorsen tjente 4,3 milliarder i fjor

  4. Hongkongs ti rikeste har tapt 135 milliarder etter uroen

  5. Dette er USAs dyreste eiendomsprosjekt noensinne