Sør-Korea innfører nytt system for bitcoinhandel

Sør-Korea innfører et nytt system hvor handel med bitcoin og annen kryptovaluta blir registrert med navn og mulig å spore.

En mann går forbi prisene på bitcoin og annen kryptovaluta utenfor et vekslingskontor i Seoul.

Foto: Kim Hong-ji Reuters
Publisert:,

Nestleder Kim Yong-beom i landets finanskommisjon sier reglene blir innført fra og med 30. januar.

De innebærer blant annet at utlendinger eller personer under 19 år ikke får lov til å kjøpe eller selge bitcoin eller annen digital valuta i Sør-Korea.

Ifølge Kim vil det med de nye reglene ikke lenger være tillatt å ha et annet navn på kryptolommebok enn bankkontoen den er tilknyttet.

For øvrig pålegges landets banker å nekte kundene å åpne kontoer på valutabørser som ikke har et system for å melde fra om mistenkelig handel.

Les også

Kommentar: «Bitcoin – meningsløs som valuta»

Vurderer totalforbud

Endringene skal sikre at pengene en investor overfører til en valutabørs kommer fra en bankkonto eid av samme person. På denne måten håper myndighetene å hindre hvitvasking av penger, skatteunndragelser og annen kriminell virksomhet.

De nye reglene kommer to uker etter at Sør-Koreas justisminister varslet forberedelsene av et lovforslag som skulle forby all handel av kryptovaluta. Lovforslaget kan fortsatt være aktuelt, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

– Regjeringen diskuterer fortsatt hvorvidt et totalforbud er nødvendig eller ikke, sier en tjenesteperson som krever å få være anonym, til Reuters.

Den siste måneden har slike uttalelser fra myndighetene understreket ulikhetene mellom justisdepartementet i Sør-Korea, som ønsker en hard linje mot kryptovalutaer, og bankene som har utvist motvilje til å håndheve et totalforbud, skriver nyhetsbyrået videre.

Les også

Sør-Korea raidet kryptobørser – forbereder lov som kan forby kryptohandel

Tre land sto for 80 prosent

Noen av verdens største børser for handel med kryptovaluta har base i Sør-Korea. Regelskjerpelsene kommer etter at myndighetene i landet varslet et forbud mot anonym handel med kryptovaluta og tiltak for å stanse spekulativ handel.

Signalene bidro til et kraftig fall i bitcoin-prisen. Ifølge Reuters falt prisen med 3,34 prosent til 12.699 dollar i løpet av natten.

Da bitcoin-prisen var på sitt høyeste i desember, var Sør-Korea ett av tre land som sto for hele 80 prosent av handelen med den populære kryptovalutaen. Så mye som 20 prosent av all bitcoin-handel skjedde fra Sør-Korea, ifølge CNN.

Les også

Festet på «kryptocruise» under kryptokollaps

Les også

Volkswagen-topp blir styremedlem i «norsk» kryptovaluta

Les også

Nordea utvider bitcoin-forbudet for ansatte