Kilder: Huawei forbereder søksmål mot USA

Søksmålet skal være en del av det kinesiske teknologiselskapets kampanje for å forsvare seg mot amerikanske anklager om spionasje.

Publisert:

Kinesiske Huawei sies å forberede et søksmål mot den amerikanske staten, skriver New York Times med henvisning til to kilder med kjennskap til saken.

Søksmålet skal ifølge kildene bli levert hos distriktsadvokaten i Texas, der Huawei har sitt hovedkontor i USA.

Søksmålet er ifølge avisen en del av Huaweis kampanje for å forsvare seg mot de amerikanske anklagene om at utstyret deres blir brukt til spionasje for den kinesiske staten.

Les også

Sikkerhetseksperter mener USA overdriver Huawei-trusselen

Sikkerhetstrussel

USA har fra før blokkert statlige myndigheter fra å bruke utstyr fra den kinesiske telekomgiganten, og mistenker Huawei for å utgjøre en sikkerhetstrussel.

Selskapet avviser anklagene, og planlegger å offentliggjøre søksmålet senere denne uken, ifølge avisen.

Fredag ble det kjent at kanadiske myndigheter tillater utlevering av Huaweis finansdirektør til USA. Meng Wanzhou er også datteren til grunnlegger og toppsjef Ren Zhengfei.

– Politisk motivert

Meng ble etterlyst i USA, mistenkt for å ha løyet for amerikanske banker for å omgå USAs handelsrestriksjoner mot Iran. I alt er det 23 tiltalepunkter mot Meng og Huawei, fordelt på to hovedkategorier: Brudd på handelsrestriksjonene mot Iran og industrispionasje.

Faren Ren har tidligere snakket om at saken er politisk motivert.

– For det første er jeg svært kritisk til det USA har gjort. Denne typen politisk motivert handling er ikke akseptabel. USA liker å sanksjonere mot andre. Hver gang det dukker opp noe, bruker de det som virkemiddel. Vi er imot det. Men nå som vi har gått den veien, vil vi la domstolene avgjøre saken, sa Ren.

Les også

Trump ber Kina fjerne toll på landbruksvarer

Les også

Kanadiske myndigheter tillater utlevering av Huaweis finansdirektør til USA

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om