Australia gir oppholdstillatelse mot millioninvesteringer

Gir oppholdstillatelse mot millioninvestering i landet.

DEN AUSTRALSKE DRØMMEN: Australia vil gi utlendinger oppholdstillatelse i bytte mot noe av deres rikdom.
Publisert: Publisert:

En investering på fem millioner australske dollar, eller snaut 30 millioner kroner, kan gi australsk oppholdstillatelse gjennom et nyopprettet visumprogram, skriver The Wall Street Journal.

Programmet, som ble startet opp i november, har så langt tiltrukket seg 170 søkere. Det gir utlendinger mulighet til å bo i Australia i fire år, mot at de investerer minimum fem millioner dollar i statsobligasjoner, forvaltede fond, australske selskaper eller en kombinasjon av disse. Etter fire år kan man søke om permanent oppholdstillatelse.

- Australia er i aktiv konkurranse med andre land i vår region for å trekke til oss suksessrike, velstående mennesker, og den kapital og forretningssans som følger med dem, sa immigrasjonsminister Brendan O'Connor i forrige uke, ifølge næringslivsavisen.

Lignende ordninger som den Australia innførte i november, finnes allerede på New Zealand, der det kun kreves at man investerer 7,5 millioner kroner.

Det australske programmet er åpent for alle, men er utvilsomt myntet på kinesere, mener Bill Fuggle, finansdirektør i Baker & McKenzie.

Antallet velstående kinesere øker, og PricewaterhouseCoopers estimerer at Kina nå har mer enn en million millionærer og rundt 60.000 «superrike» - personer med mer enn 15 millioner australske dollar, The Wall Street Journal.

Publisert: