Putin sier Ukraina har angrepet Krim

Russlands president Vladimir Putin anklaget onsdag Ukraina for å ha sendt militære sabotasjegrupper inn på Krim-halvøya. Den ukrainske regjeringen avviser beskyldningene.

HEVDER SEG ANGREPET: Putin anklager onsdag Ukraina for å ha sendt militære sabotasjegrupper til Krim.

Foto: Vasily Maximov AFP
Publisert:

Den russiske sikkerhetstjenesten FSB sier de stanset et ukrainsk «terrorangrep» og slo tilbake et væpnet angrep mot halvøya i Svartehavet som Russland okkuperte og annekterte i 2014.

Ifølge FSB ble en FSB-offiser drept mens de såkalte terroristene ble pågrepet 6. og 7. august, og en russisk soldat døde i kamp med angivelige ukrainske sabotasjegrupper 8. august.

– Dette er alarmerende nyheter. Vår sikkerhetstjeneste har faktisk avverget en intervensjon på vårt territorium fra en sabotasje- og rekognoseringsgruppe fra Ukrainas forsvarsdepartement, sier Putin.

Sjefen for Ukrainas nasjonale sikkerhetsråd, Oleksandr Turtsjynov, kaller anklagene hysteriske og falske og beskylder Russland for å hausse opp frykt i befolkningen på Krim.

OSSE opplyser at de ikke har registrert noen episoder på grensa mellom fastlands-Ukraina og Krim-halvøya, utover at veitrafikk ble stanset tidligere i uka og at grensevaktene syntes å være i høyere beredskap. (©NTB)

Les også

Norges Russland-sanksjoner opprettholdes

Les også

Derfor blir Putin vinneren av brexit

Les også

Russland varsler Svalbard-bråk om nye oljeområder

Her kan du lese mer om