Kjendisinvestor vil bli finansminister dersom Trump vinner valget

Carl Icahn takker ja til en plass i regjering dersom Donald Trump blir president i USA.

RADARPAR? Carl Icahn (til venstre) snur og sier ja til en plass i en eventuell Donald Trump-ledet regjering.
Publisert:

Dette melder den profilerte finansmannen på Twitter fredag kveld norsk tid.

– Etter debatten i går kveld har jeg besluttet å akseptere tilbudet fra @realDonaldTrump om å bli finansminister, kvitrer Icahn.

Som en slags begrunnelse oppgir han misnøye med valgsystemet.

– Seriøst, metoden vi bruker for å velge våre næringslivs- og politiske ledere har blitt komplett dysfunksjonell. Innen begge områder er vi i desperat nød etter et friskt pust, fortsetter 79-åringen.

Ifølge Wall Street Journal avslo Icahn et fremstøt fra presidentkandidaten allerede på forsommeren. På sin egen blogg skrev han imidlertid at han var smigret, og at han delte Trumps bekymring rundt markedet.

– Jeg mener personlig at vi seiler i lunefulle, ukjente farvann. Jeg kan bare håpe at vi trygt når land. Aldri i Federal Reserves historie har renten blitt holdt kunstig lav så lenge, og de ekstremt lave rentene vedvarer i dag. Jeg applauderer Donald for å ta opp dette temaet – flere burde gjøre det samme, skriver han.

Saken fortsetter under meldingene ...

«Haukete»

Icahn ligger dermed an til å bli en relativt «haukete» finansminister – kanskje ikke så overraskende.

Den New York-fødte forretningsmannen, grunnlegger av holdingselskapet Icahn Enterprises, har tidligere jobbet på Wall Street og er kjent som et «rovdyr» etter fiendtlige oppkjøp og aggressivt eierskap.

Han har imidlertid hatt suksess, og er ifølge Forbes god for rundt 20,8 milliarder dollar i dag. Dette gir en 31. plass på listen over verdens milliardærer, en 20. plass på rikinglisten i USA og en 5. plass på listen over de mest velstående hedgefond-forvalterne.

Fra hovedkontoret i General Motors-skyskraperen i New York har han styrt eller styrer over eierandeler i blant annet Sands, Netflix, Dell, Apple, Talisman Energy og en lang rekke selskaper som er mindre kjente i Norge.

Vakte oppsikt

Hvordan er så mulighetene for at radarparet Trump/Icahn kan komme til makten?

Trump er én av 17 kandidater som kan bli nominert som Republikanernes presidentkandidat. Her ligger han først på meningsmålingene.

Trump vakte også oppsikt under den første tv-debatten torsdag ved å nekte å love å stille seg bak vinneren av nominasjonsvalget, hvilket muligens er det Icahn viser til i kveldens Twitter-meldinger. Eiendomsmogulen vurderer heller å stille som uavhengig kandidat.

Etter den nevnte debatten skal oppslutningen om Trump ha falt noe. Ifølge CNBC skal han ha hatt en ledelse på mellom 21 og 26 prosent på meningsmålingene før arrangementet.

Les også

Kjendisinvestor rammet av oljeprisfallet

Les også

Milliardæren fikk viljen sin - aksjen stiger på Wall Street

Les også

- Tyder på at Apple mener alvor med å komme seg inn i moteverden

Publisert:

Her kan du lese mer om