Mexicos presidentfly leies ut til bursdager og bryllup

Mexicos president Andres Manuel Lopez Obrador sier han vil leie ut sitt uønskede presidentfly etter mislykkede forsøk på selge det.

Mexicos president Andres Manuel Lopez Obrador har gitt opp å selge det dyre presidentflyet og vil nå heller leie det ut.
  • NTB-AFP
Publisert: Publisert:

Lopez Obrador er kjent som en meget nøktern president og reiser selv bare med kommersielle fly. Han har kalt det dyre Boeing 787 Dreamliner-flyet tilhørende presidentembetet en «fornærmelse mot folket».

Flyet skal nå overleveres et selskap som skal leie det ut for å dekke de tilhørende utgiftene og vedlikeholdskostnadene. Lopez Obrador lovet under valgkampen i 2018 at han ville selge flyet.

Flyet ble kjøpt for rundt 1,8 milliarder kroner av tidligere president Felipe Calderon, men den eneste som har brukt det var hans etterfølger Enrique Pena Nieto.

Ingen har enda villet kjøpe det massive flyet, som ble spesialinnredet med soverom, eget bad og sitteplasser for 80 personer.

En soldat står vakt på soverommet til det dyre presidentflyet til Mexico, som landets president forgjeves har forsøkt å selge.
Publisert:

Her kan du lese mer om