ExxonMobil faller etter verdensrekord

Verdens største overskudd er ikke nok for aksjemarkedet.

Publisert:

Oljeprisen lå i store deler av tredje kvartal langt over 100 dollar per fat, og det nyter oljekjempen ExxonMobil godt av.

Selskapet kan presentere et resultat etter skatt på 14,8 milliarder dollar i tredje kvartal, noe som er ny verdensrekord. Omregnet til norske kroner utgjør resultatet 98 milliarder dollar. Forøvrig ga tredje kvartal i fjor fra 9,41 milliarder dollar i resultat.

Resultat var også noe bedre enn det analytikerne ventet, skriver Bloomberg. Likvel faller ExxonMobil-aksjen med rundt 0,5 prosent i New York.

Følg ExxonMobil-aksjen med E24 Børs.

Oljeproduksjonen faller

Kursfallet har trolig sammenheng med den svake utviklingen for produksjonen. Oljeproduksjonen har ikke falt mer på over ti år, ifølge Bloomberg, og samtidig har oljeprisen falt kraftig tilbake siden toppen i juli.

I juli lå den rett under 150 dollar, mens den nå er på rundt 70 dollar per fat.

- Fra et profittsynspunkt, kommer vi til å se en svekkelse. Markedet priser allerede inn en betydelig oppbremsing, sier forvalter Ted Harper i Frost Investment Advisors til Bloomberg.

Oljeproduksjonen falt med 8,2 prosent i tredje kvartal til 3,6 millioenr fat dagen. Fallet er det største siden 1997, og ikke siden 1999, da Exxon kjøpte Mobil Corp, har oljeproduksjonen vært lavere for selskapet.

Flere nyheter på E24.

Publisert: