Rekordhøy arbeidsledighet i Frankrike

Arbeidsledigheten i Frankrike er over 10 prosent og stiger nå til nye høyder. Ledighetstallene er et nytt slag for den svært upopulære François Hollande.

UPOPULÆR: Frankrikes president mister støtte i takt med landets stadig mer svekkede økonomi.
Publisert: Publisert:

Ifølge tall fra arbeidsdepartementet steg antallet arbeidsløse fra juni til juli med 26.000 personer til 3,242 millioner ledige. Det tilsvarer en økning på 0,8 prosent og det er den niende måneden på rad ledigheten stiger.

– Økningen reflektere nullveksten i Frankrike og eurosonen, sier arbeidsminister François Rebsamen.

Tallene fra første kvartal i år viste en arbeidsledighet i Frankrike på 10,1 prosent. Tallene for andre kvartal blir offentliggjort 4. september.

François Hollande er i svært hardt vær om dagen, med rekordlav oppslutning og statsråder i opprør. Presidenten utpekte tirsdag en ny regjering som skal ledes av statsminister Manuel Valls. Bakgrunnen for regjeringsendringene er sterk splid innad i sosialistpartiet om den økonomiske politikken som Hollande og Valls fører.

Ingen av de tidligere kritikerne av regjeringen får være med i den nye regjeringen, men de mest sentrale ministerpostene er videreført. Laurent Fabius fortsetter som utenriksminister, forsvarsminister er Jean-Yves Le Drian og finansminister er fortsatt Michel Sapin.

Les også:

Frankrikes regjering går avAdvarer mot «fryktelig krise» om ikke svak Hollande får budsjettflertallValls med kjærlighetserklæring til næringslivetNy fransk regjering på plass

Publisert: