May går av dersom brexit-avtalen hennes vedtas

Theresa May sier hun vil gå av som statsminister i Storbritannia hvis brexitavtalen går igjennom. Det skriver blant annet BBC og Sky News. 

Publisert:

Ifølge kilders i det konservative partiet Reuters har snakket med er dette trekket fra May et siste forsøk på å få en brexit-avtale på plass, og statsministeren håper å overtale representanter i sitt eget parti som ikke har stått bak avtalen frem til nå.

Noen dato for Mays eventuelle avgang opplyses det ikke om.

Les også

Onsdag kan bli skjebnesvanger for May: – De kan rote seg inn i en hard brexit

Begynner avstemming i kveld

Senere onsdag kveld skal det gjennomføres en avstemming hvor de folkevalgte skal peke ut sin ønskede vei videre for brexit. Totalt skal det stemme over åtte ulike veivalg.

Avstemmingen skjer ved at det deles ut et dokument med flere mulige løsninger, og parlamentsmedlemmene kan da velge flere de ville stemt for.

Resultatet av avstemmingen vil bli offentliggjort senere onsdag kveld.

Professor Nick Sitter ved Handelshøyskolen BI sa tidligere denne uken følgende om hva May håper på for avstemmingen.

– Hun håper nok på to ting. Den ene er at stortingspresidenten vil godta at endringen av dato er stor nok endring til at han aksepterer at det stemmes over avtalen en tredje gang. Og så prøver hun nok å skremme brexitforkjemperne i eget parti med at alternativene er parlamentets tollunion-løsning eller hennes forslag.

Sitter uttalte også at han vil bli overrasket om May fremdeles sitter som statsminister i neste uke.

Publisert:

Her kan du lese mer om