Kraftig smitteøkning i Florida: – Vi er nødt til å stenge ned Florida

MIAMI BEACH: Innbyggerne i Miami nyter strandlivet 12. juli, til tross for at det ble registrert 15.300 nye smittetilfeller dagen før.
  • Emilie Marie Kjøle
Publisert: Publisert:

For sjette dag på rad har USA hatt over 60.000 nye smittetilfeller, viser tall fra Johns Hopkins University. På fredag ble det satt ny rekord i antall coronasmittede på ett døgn med 77.638 nye tilfeller.

Dermed har USA totalt 140.474 coronarelaterte dødsfall og 3.762.081 smittetilfeller, ifølge oversikten.

Flere amerikanske delstater ser nå en massiv økning i smittetallene, og flere delstater har måttet stenge igjen. En delstat som er hardt rammet er Florida.

På lørdag ble det registrert hele 12.523 smittetilfeller, og det markerer femte dagen på rad at det er over 10.000 smittede i delstaten, ifølge CNBC.

– Vi er nødt til å stenge ned Florida. Økonomien vil ikke bedres før vi tar grep om viruset, sier Florida-demokraten Donna Shalala.

Shalala mener at mangelen på både føderal og statlig ledelse har hemmet lokale myndigheters evne til å få viruset under kontroll.

Blant annet er hun kritisk til at delstaten ikke var lenger stengt i første omgang, og at det heller ikke har blitt innført munnbinn-påbud.

– Innbyggerne her er livredde og jeg er livredd, for første gang i min karriere fordi det er mangel på ledelse, sier Shalala. 

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Coronaviruset
  2. Florida
  3. USA

Flere artikler

  1. Coronasmitten skyter i været i USA

  2. Floridas guvernør vil bøtelegge rederier som krever at cruisepassasjerene viser vaksinepass

  3. Sør-Korea stenger flere utesteder etter nye smittetilfeller

  4. Nok en ny rekord i coronasmittede i USA

  5. Verste dag for nye smittetilfeller i USA siden april