Sturgeon innkaller til hastemøte i Skottland

Skottlands regjeringssjef Nicola Sturgeon holder lørdag møte for å diskutere hvordan skotske myndigheter skal svare på den britiske EU-utmeldingen.

VIL BLI I EU: Skottlands førsteminister Nicola Sturgeon, som i likhet med et flertall av skottene ønsker fortsatt EU-medlemskap, holder lørdag hastemøte for i diskutere veien videre.

Foto: Clodagh Kilcoyne Reuters
Publisert:

Det har oppstått et «stort avvik» mellom Skottland og resten av Storbritannia, sa Sturgeon fredag kveld. Lørdag morgen innledet hun regjeringsmøte i Edinburgh for «å diskutere flere detaljer i våre neste steg», melder BBC.

Et flertall av befolkningen i Skottland, 62 prosent, stemte i favør av å forbli medlem i EU, mens bare 38 prosent av britene som helhet stemte det samme.

Sturgeon sa fredag at hun ikke kan utelukke muligheten for å gjennomføre en ny folkeavstemning i Skottland der velgerne blir spurt om de ønsker uavhengighet fra resten av Storbritannia.

Sky News melder at det skotske parlamentet ønsker å komme frem til en avgjørelse om det vil bli en ny folkeavstemning i løpet av dagen.

Les også

Forventninger til britisk økonomi nedjusteres

Les også

EU-grunnleggerne møtes i dag

Les også

– Det vil være fullstendig katastrofe

Her kan du lese mer om