IMF: Hellas’ gjeld er uholdbar

Hellas’ økonomi viser positive tegn til endring, men det er ikke nok på lang sikt. Kreditorene må ettergi gjeld, mener Det internasjonale pengefondet (IMF).

I FILLER: Hellas' økonomi går bedre, men ikke bra nok. Kreditorene må ettergi gjeld, mener Det internasjonale pengefondet (IMF).

Foto: Alkis Konstantinidis Reuters
 • NTB
Publisert: Publisert:

De siste årene har milliarder av euro gått Hellas' vei, fulgt av krav om sviende budsjettkutt og prioriteringer. Mandag møttes styret i IMF for å diskutere situasjonen og framtiden for gresk økonomi.

- Til tross for Hellas' enorme oppofrelser og sjenerøs støtte fra europeiske partnere kan ettergivelse av gjeld trolig bli nødvendig for å oppnå et holdbart gjeldsnivå, skriver IMF i en uttalelse.

Hellas har nå 23 prosent arbeidsledighet og gjelda utgjør ifølge IMF 180 prosent av det mest optimistiske anslaget for brutto nasjonalprodukt. Det betegnes som «ikke bærekraftig».

I tillegg til sletting av gjeld vil IMF ha tett oppfølging fra greske myndigheter, og foreslår at landet reduserer pensjonsutbetalinger og øker skatter.

IMF spår at Hellas 'økonomi på lang sikt vil ha en årlig vekst på i underkant av 1 prosent. Det er ikke mye, men langt bedre enn utviklingen de siste årene da pilene pekte motsatt vei.

Les også

Dette er Le Pens plan for Frankrike

Les også

USA skapte 227.000 jobber i januar

Les også

Disse traff best og dårligst på spådommene om norsk økonomi

Publisert:

Her kan du lese mer om

 1. Hellas
 2. Økonomi
 3. Arbeidsledighet

Flere artikler

 1. 2018 kan bli vendepunktet for Hellas

 2. Tsipras lover skattekutt og mer penger til greske pensjonister

 3. Tyskland avviser gjeldslette for Hellas

 4. Advarer mot gjeldseksplosjon

 5. Betalt innhold

  Allerede fattige land står overfor en potensiell massiv gjeldskrise