Clinton innkasserer knepen seier i Kentucky

Hillary Clinton innkasserer seieren i Kentucky etter nok et jevnt nominasjonsvalg. I Oregon leder Bernie Sanders.

I Kentucky blir det enda et jevnt oppgjør mellom Hillary Clinton og hennes rival Bernie Sanders.
Publisert: Publisert:

Da 99 prosent av stemmen i Kentucky var talt opp, var det færre enn 2.000 stemmer som skilte Clinton og Sanders. Mediene har ikke turt å utpeke en vinner, men etter flere timer gjorde Clinton krav på delstaten.

Jevnt fordelt

– Vi vant nettopp Kentucky. Takk for alle som møtte opp. Vi er alltid sterkere samlet, skriver Clinton på Twitter

Uansett hvordan finfordelingen ser ut etter hvert, ligger det an til å bli en ganske jevn fordeling av delegater mellom de to. Foreløpig har de fått 25 hver av Kentuckys 55 vanlige delegater. Sammenlagt leder Clinton fortsatt klart, men med 1.716 vanlige delegater, er hun fortsatt et godt stykke unna de 2.383 som kreves for å få flertall på landsmøtet i juli. Clinton har riktignok støtte fra drøyt 500 såkalte superdelegater, men de er ikke bundet av noe mandat og står dermed fritt til å ombestemme seg helt fram til avstemningene på landsmøtet.

Tar stemmer fra Trump

Republikanerne gjorde unna Kentucky allerede i mars, men begge partiene holdt nominasjonsvalg i Oregon på vestkysten tirsdag. Dit er det tre timer mer i tidsforskjell, så både stengetid og resultater lot vente på seg. Ved 5-tiden norsk tid ledet Bernie Sanders klart med 54,8 prosents oppslutning mot Clintons 45,2.

På republikansk side fremstår resten av nominasjonsprosessen på overflaten som nærmest et rent pliktløp for Donald Trump. Men både Ted Cruz og John Kasichs navn står fortsatt på stemmeseddelen, og til sammen har de fått over en tredel av stemmene, uten at det er ventet å få noen praktisk betydning. Trump har fått alle de 14 delgatene som er fordelt så langt, men 14 delegater gjenstår før kampen om Oregon er avgjort.

Les også

Senatet vil åpne for terrorsøksmål mot Saudi-Arabia

Les også

USA letter på sanksjonene mot Myanmar

Les også

Trump får støtte fra uventet hold

Publisert: