Saudi-alliansen skjerper tonen i Qatar-konflikten

Saudi-Arabia og dets allierte kritiserte fredag Qatars steile holdning i den diplomatiske krisen som har oppstått i regionen.

ANSPENT: Det er fortsatt et en spent stemning mellom Saudi-Arabia og deres allierte rundt Qatar. Angivelig skal de avvise en liste med krav. (Bilde av befolkningen i Doha).

Foto: Kamran Jebreili AP
  • NTB
Publisert:

Saudi-Arabia, Egypt, De forente arabiske emirater og Bahrain sa at Qatar avviser en liste med krav de stiller for å løfte sanksjonene de har innført mot Doha.

«Det gjenspeiler deres intensjon om å fortsette sin politikk med sikte på å destabilisere sikkerheten i regionen», heter det i en uttalelse gjengitt av det saudiarabiske nyhetsbyrået SPA.

«Alle politiske, økonomiske og juridiske tiltak vil bli gjort på den måten og på det tidspunktet det anses hensiktsmessig for å bevare de fire landenes rettigheter, sikkerhet og stabilitet», heter det videre.

I juni kunngjorde de fire statene at alle diplomatiske bånd med Qatar blir kuttet grunnet mistanke om at landet støtter islamistiske ekstremister og har nære bånd med Saudi-Arabias erkefiende Iran.

Les også

Qatar annonserer kraftig økning i gassproduksjon

Les også

Saudi-Arabia forlenger Qatar-frist

Les også

Tror kronprinsbyttet er godt nytt for verdensøkonomien

Her kan du lese mer om

  1. Qatar
  2. Egypt
  3. Bahrain

Flere artikler

  1. Arabiske stater kutter bånd med Qatar

  2. Fem arabiske stater kutter bånd med Qatar

  3. Qatar sier Kuwait vil megle i diplomatisk krise

  4. Annonsørinnhold

  5. Trump tilbyr seg å mekle i Qatar-strid, Macron alt på banen

  6. Ratingbyrå jekker ned Qatar: Ser ingen løsning på Gulf-krisen