Saudi-alliansen skjerper tonen i Qatar-konflikten

Saudi-Arabia og dets allierte kritiserte fredag Qatars steile holdning i den diplomatiske krisen som har oppstått i regionen.

ANSPENT: Det er fortsatt et en spent stemning mellom Saudi-Arabia og deres allierte rundt Qatar. Angivelig skal de avvise en liste med krav. (Bilde av befolkningen i Doha).

Foto: Kamran Jebreili AP
Publisert:

Saudi-Arabia, Egypt, De forente arabiske emirater og Bahrain sa at Qatar avviser en liste med krav de stiller for å løfte sanksjonene de har innført mot Doha.

«Det gjenspeiler deres intensjon om å fortsette sin politikk med sikte på å destabilisere sikkerheten i regionen», heter det i en uttalelse gjengitt av det saudiarabiske nyhetsbyrået SPA.

«Alle politiske, økonomiske og juridiske tiltak vil bli gjort på den måten og på det tidspunktet det anses hensiktsmessig for å bevare de fire landenes rettigheter, sikkerhet og stabilitet», heter det videre.

I juni kunngjorde de fire statene at alle diplomatiske bånd med Qatar blir kuttet grunnet mistanke om at landet støtter islamistiske ekstremister og har nære bånd med Saudi-Arabias erkefiende Iran.

Les også

Qatar annonserer kraftig økning i gassproduksjon

Les også

Saudi-Arabia forlenger Qatar-frist

Les også

Tror kronprinsbyttet er godt nytt for verdensøkonomien

Her kan du lese mer om